10 Këshilla për Përforcim Mental

Lexoni me vëmendje këto këshilla dhe arrini të keni trup të çeliktë.01

 

Muskujt e barkut nuk arrihen të bëhen në kuzhinë, por në mendje. Krijo një pikëpamje pozitive me këto sfida personale, dhe përdori arritur një trup të çeliktë.

Ju sigurisht që keni dëgjuar dikënd që thotë që truri është zona më e madhe erogjene. Kjo nuk është shaka. Sigurisht që mendja juaj është kyçe në lumturinë tuaj, seksizmin, dhe kënaqësinë e përgjithshme. Por kur të zhgënjeheni shumë me vetvetën tuaj, truri mund të jetë armiku juaj kryesor.

A ka ndikuar dita e jo e mire që keni pasur në punë që të konsumoni një pjatë akullore? A kanë ndikuar disa natë që keni qëndruar deri vonë, që në mëngjes mezi të zgjoheni për ushtrimet e mëngjesit? Ashtu vetem jeni ndier. Është e lehtë të hedhni fajin në keqësimin e programit tuaj në rrethanat që keni në jetë, por thënë vërtetë, ju e dini që ato gjëra nuk I kanë sjellë vendimet. Është tek ju.

Nuk jam këtu për të ju vënë fajin. Nëse jeni si shumica e njerëzve, ju veç jeni shumë I mirë në at aspekt. Jo, këtu jam për të ju treguar mundësitë që fshehen prapa shprehjes “është vërtetë në ju.” Parimisht, kur ju besoni në vetvete nuk mund të anashkaloni përfundimet përcjellëse që ju njëmend keni fuqi të bëni çfarë të doni.

Ky lloj I njohjës në rritje nuk ndodh rastësisht. Nëse lejoni vetën të dobësohet, mund të bëhet një kundërshtar i muskujve tuaj. Nëse I trajtoni si muskujt më të mëdhenjë nga të gjithë muskujt, dhe zhvilloni çdo ditë duke u ballafaquar dhe tejkaluar sfidat, atëherë mundësitë janë të pafundme.

Po kërkoni vend për të filluar? Lexoni 10 këshillat për sfidat mendore më poshtë. Futni ato në programin tuaj si çdo lëvizje tjetër, dhe përsëritni ato sa ma shpesh që mundeni. Nuk janë aq të lehta, por nuk janë kurr ushtrimet më të mira.

Sfida 1: Ballafaqohu me dështimin kokë më kokë

Mos lejoni që frika dhe dështimi të ndikojnë në ju që të ngecni. Frika do të ju bëj të jeni I qëndrueshëm me rritëm të ngadalshëm. Kjo nuk është gjë e keqe në vete por de jemi të sinqertë: Ka kohë për të qenë I kujdeshëm, dhe kohë për të lënë entuziazmin të shtypë të nxituarit. Jeta është në rrugëtim, por ju nuk rrugëtoni ngadalë sikur kur ngasni makinën ngadalë në zona ku ka shkolla.

Në vend se t’i mendoni qëllimet tuaja si dështime të garantuara, trajtoni sfiden para jush duke e njohur ate si një hap pëpara I të qenurit I fortë – pa marrë parasysh rezultatet e tij.

1

Sfida 2: Mos lejoni të tjerët të ju caktojnë qëllimet tuaja

Po kërkoni këshillë për muzikën më të re apo si duken kostumet e larjes nga prapa? Në të gjitha rastet pyetni shokun tuaj. Por kur bie fjala tek qëllimet tuaja në fitnes, merrni mendimet e njerëzve për arritjet e tyre: Diçka që I takon dikuj tjetër dhe jo juve.

Kjo nuk është e lehtë. Sa më të afërt që janë njerëzit me ju, më shumë do të ndjejnë nevojën që të ju tregojnë saktë sa shumë mund të arrini ti realizoni qëllimet tuaja. Dhe duhet të ju besoni që janë bindëse këto gjëra që ju thojnë këta njerëz. Por ata nuk janë ju. Mos lejoni ata të ju bëjnë të vendosni.

Sfida 3: Mos lejoni të dyshoni në vetëvete

Ndonjëherë, as muzika në palestër që ndëgjoni ose zhurmat në prapavijë nuk mund të shkuasin zërat e vegjël që duket se po ju përshpëriten gjithandej si “çfarë po bëni për të ngritur peshë 90 kilogramëshe?” ose “nuk mund ta ngrini at peshë nga toka!”

2

Zëri I vetëm që është I zëshëm për të kundërshtuar zërin e dështimit është zëri juaj. Ndërroje mendimin për dyshim në vete dhe shprehjen “Përse une” me shprehjen e fuqishme “Përse jo unë” Thuaje tash. Thuaje! Gjërat e mëdha fillojnë në ato tri fjalë. Është koha për të rradhitur ëndërrat në listën tuaj.

Sfida 4: Përdorni gjërat negative për të ndryshuar pozitivishtA

A ju ka dëshpëruar krahu I trashur? A është të paturit e muskujve jo mirë të zhvilluar, si dështim? Jepini një dritë pozitive gjërave negative.Kur t’a shikoni vetën tuaj në pasqyre, shikoni dhe shikoni potencialin tuaj se si ajo çfarë keni tani mund do të ju ndihmoj të arrini qëllimet për të cilat ja keni mësyrë. Në vend se të thuani “Jam shumë I trashë” ndërrojeni me “forma ime solide do të më ndihmojë për të ngritur pësha shumë.” Në vend se të thuani “Po dokna I dobët si skelet,” thuani “kam strukturë të trupit të përsosur për ta mbushur me muskuj.”

Sportet profesionale që I shohim në televizion bënë të duket që të fituarit e kampinatit I jep kuptim trajnimit të hollësishëm, por nuk qëndron problem aty. Është projektimi për të arritur aty, dhe shijimi I të arriturave mbi peripetitë dhe fitoret përgjatë kohës. “Para” dhe “pas” janë vetëm fjalë të kategorive të paarsyeshme, mbi të gjitha.

Sfida 5: Krijo pozitivet me vrull të madh

Sigurisht që nëse injoroni faktin që çokollada Snickers nuk do të lë gjurmë të rëndësishme në dijetën tuaj, por do të ju frenoj në mendje. Mbani në mend se çfarë ju kam thënë për fuqinë e të besuarit? Nëse vetëm njëherë përpjekeni, ateherë do të ndjeheni I dobësuar , edhe nëse e ndjeni se duhet bërë për të parën herë. Sa ma shumë lëshime që lejoni, këto lëshime bëhen shprehi. Nëse shikoni në këtë pikëpamje, shumë pak do të fitoni dhe shumë do të humbni.

Të thënit “jo” është një aftësi që zhvillohet përmes përkushtimit dhe përsëritjeve, sikur ushtrimet squats ose deadlift. Kjo është studiuar disa herë. Kjo do të thotë që përderisa heqja dorë nga ushqimi jo I shëndetshëm në ditën e 8të si një torturë, por në ditën e 42-të ju në fakt do të kënaqeni me te.

Sfida 6 Kënaquni me ndryshimet e vogla

Nëse besoni për ato që jeni nisur t’i bëni , edhe hapat pozitiv të vegjël mund të jenë jashtëzakonisht të kënaqshme. Ndoshta pantollat që keni veshur nuk ju bien më, por keni pantolla më numër më të madh, duke parë muskul të zhvilluar dhe që ju keni energji pozitive më shumë.

A do të thotë kjo që ju duhet të shpërbleni vetën për mundin tuaj? Sinqerisht thënë, e tëra idea e të fituarit të shpërblimit është shume diçka superiore. Kjo ndjenjë është shpërblimi juaj. Lejoni vetvetën për t’u kënaqur për një çast. Shfrytëzoni ndjenjat pozitive që vijnë me zbatim të planit dhe duke parë atë plan të zhveshet dalë nga dalë. Tani kthehuni në veprim.

3

Sfida 7 Përdorni të tjerët si motivim

Nuk ka asgjë të re nën rrezet e dillit. A do të thotë kjo se qëllimet tuaja nuk janë diçka të veçanta? Kjo është një mënyrë që do të thotë që qëllimet tuaja janë të arritshme.

Kur ngecni të mbani një orar të struktuar të ushtrimeve, ose kur jeni I frustruar me mungesën e përparimit, trokitni në përvojat e fitnesit të stërgjyshërve tuaj. Mësimi I tyre është zakonisht I thjeshtë: qëndroni në vijë, dhe vazhdoni të jeni I koncentruar në synimin tuaj. çdo minutë të çcdo ushtrimi, ju rritni fuqinë.

Sfida 8 Harroni për planin B

Sfidoni vetën të vendosni të gjitha vezët në një shportë. Për të mbledhur fuqi mendore të mjaftueshme për të ndryshuar trupin tuaj, ju duhet të keni fitnesin në trurin tuaj. Deshira për të arritur qëllimet tuaja duhet të jetë pasion, dhe po, edhe obsesion. Duhet të jetë aq e fuqishme që nuk ekziston ndonjë mundësi tjetër.

Cili është plani B I juaji, në të vërtetë? Diçcka që ju nuk dëshironi në cdo mënyrë? Atëherë mos e pranoni ate. Mendoni për qëllimin ku dëshironi të jeni, dhe besimin që kudo që të përfundoni, do të jeni më mirë.

Sfida 9 Shpreh verbalisht dëshirat e brendshme

Ju jeni tifozi më I flakët I vetës suaj, sëami apo trajnerë I jetës. Përqafo rolin. Përkrah, çmenduritë me një seancë yoga të llojit Mantra.

Kur të zgjoheni, thuajini vetës “çdo zgjedhje që bëj më afrojnë më shumë.” Thuaje 10 herë- dhe ate me zë. Atëherë, përderisa I pastroni dhëmbët, shikohuni në pasqyre dhe thuani: “Dreqi ta hajë. Jam fantastik. Jam I zgjuar, I ashpër dhe I fuqishëm. Jam në rrugë për të qenë gjithëçka dhe pastaj diçka.” Do të duket budallëk së pari, por sikur që bëheni I fortë çdo herë që thuani “jo”, do të bëheni më I mirë në të besuar- dhe të jeni çfarë thoni.

4

Përgjatë kohës, shfrytëzoni fuqinë e stilolapsit. Filloni të shkruani një ditar dhe mbani vetën në hap me atë se ku doni të arrini dhe si dëshironi të arrini. Mund të tingllojë diçka si qësharake, por mendoni për të gjitha herët në jetën tuaj ku keni humbur rrugën muaj më parë, dhe përfunduar diku që nuk keni dashur të përfundoni. Kjo është mënyrë për të zvogëluar ritmin e jetës suaj dhe të arrini diçka në vend se të dështoni.

Sfida 10 Jeni I etur

Edhe nëse po ngritni pesha ose rritni vrapimin, qëndrueshmëria është çelsi për ndryshimet fizike. Cili është çelsi për qëndrueshmëri? Vendoshmëria. Është si katalizator që e kthen fjalen “ndoshta” në “përfundimisht.”

Është e vështirë për tu përmbajtur në diçka për 1 apo 2 ditë, por vendoshmëria është aftësi që ushtrohet në mënyrë aktive duke bërë çdo gjë në fuqinë tuaj për të përcjellur planin që ja keni shpalosur vetvetës. Ndoshta e keni quajtur ndokënd “të jashtëzakonshëm” në të kaluarën, ose ndoshta jeni quajtur kështu nga dikush, por jo më. Mos përcakto vetvetën tuaj në atë mënyrë ose lejoni ndokënd tjetër të ju përcaktoj në atë mënyrë. Ju jeni tani dikush I paraprirë nga këmbëngulësia dhe suksesi. Fundi i tregimit.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *