10 ushqime të përkryera për të gjithë ata që vrapojnë

Zbuloni ushqimet qe duhet te konsumoni para dhe pas vrapit për te qëndruar ne forme dhe për te shtuar rezultatet. Ne park apo ne qendër te qytetit, ne mëngjes për te përballuar me më shume energji ditën dhe stresin. Vrapi për shume njerëz është një pasion i vërtet. Ka nga ato qe e praktikojnë për te humbur disa kilogramë, por edhe nga ato për te qëndruar ne forme ndërsa te tjerë e kane bere një stil jete.

Por për te përfituar sa me shume rezultate nga vrapimi ju duhet jo vetëm vullnet i mire por edhe një kujdes i veçante ne ushqyerje. Duhet te evitoni teprimet, qofte te hani shume ashtu dhe te hani shume pak. Ne rastin e pare rrezikoni qe stërvitja te shkoje dem ndërsa ne rastin e dyte do te limitoni performancën sportive. Kështu qe duhet te mbani një ekuilibër dhe rregull qoftë ne numrin e vakteve ashtu dhe ne raport midis makro ushqyesve.

Zakonisht vrapuesit bëjnë një diete te pasur me karbohidrate kjo sepse duhet te mbajnë ne nivelin energjetik te ngritur mbi te gjitha kur janë përpara një gare, por për ato qe praktikojnë vrapin ne mënyrë amatore duhet te limitojnë karbohidratet e tepërta ne mënyrë qe te mësojnë trupin e tyre te përdor yndyrën si ushqyes energjetik.

1. Boronica

2. Kikirikat

3. Cokollata fondente

4. Spinaqi

5. Mollet

6. Dritherat

7. Vaji i ullirit

8. Peshku

9. Thjerezat

10. Kosi

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *