13 fuqitë shëruese të limonit

Nëse nuk keni konsumuar ndonjëherë lëngë të shtrydhur që përmban limon në dietën tuaj, atëherë pasi të keni lexuar më poshtë për të mirat që sjelle limoni, do të mund të ndërroni mendje dhe të konsumoni atë në një bazë të caktuar kohore.

Më poshtë keni 13 fuqitë shëruese të limonit:

 1. Pastrues I zorrëve – Shija e itht e limonit ju jep aftësi këtyre pemëve të rrisin peristalsisin që ndihmon tretjen në zorrë dhe rregullon qarkullimin e ushqimit nëpër zorrë. Shtrydhni një limon në ujë të vluar dhe pijeni në mëngjes si të zgjoheni.
 2. Kanceri – Limoni përmban 22 përbërje anti-kancerogjene – dukë përfshirë dhe limonenenë – një vajë natyral që ndalon ose zvogëlon rritjen e kancerit tek kafshët. Limoni përmban poashtu një substancë që quhet glykosidë flavonol që ndalon ndarjen e në qeliza kancerogjene.
 3. Ftohja dhe gripi – Limoni është i pasur me vitamina C dhe flavonoide që bashkëveprojnë së bashku kundër infeksioneve.
 4. Mëlçi – Limoni që shtrydhet në një gotë të madhe me ujë në mëngjes, detoksikon mëlçinë.
 5. Ushqimi – Limoni përmban vitaminë C, acid citrik, flavonoidë, vitamina B-kompleks, kalcium, bakër, hekur fosfor, potasium, dhe fibra.
 6. Mirëmban kemikalet në trup – Përderisa limoni është acidik, ai bashkëvepron me metabolizmin e trupit për të pasur një efekt alkalizues në lëngjet trupore për të mbajtur baraspeshën e pH – përqendrimit acidik në trup.
 7. Alergjitë – Limoni përmban hesperetinë fitonutricient që sipas studimeve është treguar se lehtëson dhe pakëson problemet me alergji.
 8. Ç’rregullimet e trurit dhe sistemit nervor – Për arsye se përmban fitonutrient tangeretinë të efektshëm në lëvorë, limoni është dëshmuar se është efektiv për ç’rregullimet e trurit si sëmundja e Parkinsonit.
 9. Ç’rregullimet e të pamurit – Rutina, që gjendet në limon, është dëshmuar se ka efekt në përmirësimin nga simptomat e ç’rregullimeve me të pamur, duke përfshirë edhe retinopatinë diabetike.
 10. Anti-viral – Si shtesë për të qenurit efektiv në luftimin e ftohjes dhe gripit, limonoidët terpene që gjenden në limon, janë dëshmuar se kanë efekte anti virale në lloje të tjera të virusëve.
 11. Diabeti – Problemi i të pamurit që lidhet me diabetin, limoni përmban hesperetinë që zvogëlon nivelin e sheqerit në gjak.
 12. Gurëzit në idhëse dhe veshkë – Acidi citrik që gjendet në limon, ndihmon në tretjen e gurëve në idhëse, depozimin e kalciumit dhe gurëzve në veshkë.
 13. Kundër plakjes – Vitamina C në limon ndihmon në neutralizimin e radikaleve të lira që lidhen me moshën dhe shumicën e llojeve të sëmundjeve.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *