2 mënyra shumë të thjeshta për të nxitur metabolizmin në mëngjes

Kur flasim për ushtrimet, janë dy lloje të njerëzve në këtë botë: ata që ushtrojnë në mëngjes dhe ata nuk zgjohen nga gjumi para se të del dielli. Pa marrë parasysh se në cilën kategori jeni, ajo se çfarë bëni në mëngjesmund të ju ndihmojë ose dëmtoj metabolizmin tuaj; pyesni trajnerin Yumi Lee, bashkëpronar i laboratorit Reebok CrossFit, që e din se si e ka bërë të ketë formë seksi Jessica Alba. Përderisa ju mund të llogarisni Yumin në ushtrimet e mëngjesit, ajo ka një këshillë për ata që nuk hajnë mëngjes menjëherë pasi të zgjoheni nga gjumi.”Ose filloni ditën me një mëngjes të mirë apo edhe racion të ushqimit të mirë,” thotë ajo. “Nëse do të ushtroni pas 1 orë që jeni zgjuar, atëherë mos hani mëngjes. Por nëse nuk mund të ushtroni 1 orë pasi të zgjoheni nga gjumi, atëherë hani mëngjes. Edhe ushtrimet apo të ushqyerit me mëngjes të shëndetshëm do të nxisin dhe shtyjnë përpara metabolizmin tuaj.”

Nëse jeni i/e atillë që ushtroni në mëngjes, Yumi ju rekomandon që të mos hani asgjë para se të ushtroni, posaçërisht nëse normalisht përjetoni momente jo të mira në stomak përderisa ushtroni. Nëse keni nevojë për të ngrënë pasi të keni ushtruar, ajo sygjeron një shake me proteina, një çokolladë bar që përmban proteina, ose një tas të vogël me tëshërë, por “ jo edhe shumë; nëse nuk mund të shkrini gjatë asaj dite, atëherë jeni më mirë nga ajo se çfarë keni ngrënë më mëngjes,” thotë ajo.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *