3 Këshilla për të pasur fuqi mendore

Përforcimet pozitive mendore mund të ndihmojnë të shëndrroni personin më negative që ushtron në një person optimist në lidhje me ushtrimet.

Njerëzit që ushtrojnë me trajner personal mendojnë vetëm për përparimin, të mirat dhe të këqijat ose neglizhencën. Një nga detyrat tuaja si trajner personal është të ndihmoni klientët të I kthejnë mendimet negative në pozitive. Përparimi aestetik merr ca kohë, dhe njerëzit fillojnë të frustrohen. Nëse klientët mendojnë negativisht, ajo përshtypje I lë ata prapa. Nëse mendimet negative ju bien në mend gjersa ushtrojnë në palestër, do të ju duken shumë të parritshme ato ushtrime.

Për shembull, mendimet e cekëta për të provuar kurset e CrossFit mund të frikësojnë klientin. Ata do të mendojnë se janë shumë të dobët dhe paaftë për të ngritur peshat. Në këtë rast, ata sipas të gjitha gjasave, do të qëndrojnë larg nga aktivitet fizike, që mund ti forcojnë gjatë kohës. Këta njerëz sipas të gjitha gjasave, do të përfundojnë si përsona që ankohen, se sa që të kënaqur me rezultatin.

Sidoqoftë, nëse I nxisni të bëjnë ushtrimet biceps dhe ti ngarkojnë muskujt deri sa të jenë lodhur, dhe bind ata që të besojnë në rezultatet pozitive të aftësive të tyre…ateherë, klientët tuaj mund të bëjnë edhe më shumë. Ajo sigurisht që do t’I ndihmojë të I bëjnë edhe disa ushtrime shtesë, the këto do t’a bëjnë çdo kënd që ka ushtruar në mënyrë të tillë.

Veprimet udhëheqin mendimet, dhe mendimet mund të manovrojnë në një drejtim apo tjetrin, varësisht nga pikëpamja juaj negative apo pozitive.

Një trajner I suksesshëm duhet një psikolog mendjemprehtë. Ju duhet të udhëheqni kilentët tuaj në drejtim pozitiv. Duke mësuar klientët se si dhe çfarë të mendojnë për, gjatë ushtrimeve, është po aq e rëndësishme si ushtrim deadlift në formë të duhur. Pikëpamja juaj është prioriteti numër një nëse dëshironi të ndryshoni.

Këto tri këshilla “mentale” do të ju ndihmojnë të I ndihmoni klientët të mos mendojnë për trupin e tyre si do të duket dhe për sa shpejtë do të arrijnë të duken bukur. Me një çasje pozitive, çdokush mund të ngris më shumë pesha, vrapoj më shpejtë, dhe përfundimisht të ketë trup çfarë ka pasur në mendje gjithmonë.

E tërë kjo mund të arrihet duke ndryshuar “si dhe çfarë mendoni” gjatë ushtrimeve. Nuk është e lehtë, por disa këshilla “mendore’ do të I ndihmojnë klientët të ndryshojnë mendjet, ashtu që ju mund t’I ndihmoni ata që të kenë përparim në ushtrime.

 

1) Përgatituni për negativitet

 

Shumica e njerëzve në palestër janë të pa informuar kur ju bie negativiteti në kry. Ndjejnë përpshërima për Brenda si “nuk mund t’a ngris atë peshë” ose “nuk do të mund të vrapoj aq shumë”, dhe për këtë ata nuk janë të sigurta nga I kanë dëgjuar këto fjalë. Gjëja tjetër që duhet të dini, këto mendime I bëjnë klientët që as të mos provojnë të ushtrojnë.

Personal cinik I pranojnë komentet negative si të vërteta. Peshëngritësit që kanë vetëbesim ushtrojnë ushtrime squats të shpindës si përgjigje për këto “përshpëritje” negative. Merrni fjalët negative dhe shëndrroni në pozitive. Zëvendësoni “nuk mundem” më “mundem”. Shiheni shprehjen “nuk do të” dukë ardhur dhe kthejeni në “do të”, “duhet të” ose “e kuptova, do ta bëj”. Nëse vëreni dyshimin në fytyrat e klientëve, thujani këto shprehje vetës të I lironi nga negativiteti ata.

Veprimet pozitive ndihmojnë peshëngritësit të ushtrojnë në palestër si kurr më parë. Kur ta kuptojnë klientët tuaj se sa ndikuese dhe inkurajuese mendimet mund të jenë, si inspirojnë ato veprimin, do të fitojnë përvojen e pikëpamjeve pozitive.

Jeni mentalisht I përgatitur. Bëjeni shprehi. Filloni të ndryshoni mënyrën e të menduarit, dhe dukja e trupit do të ndryshojë.

 

2) Jepini fund thënieve negative me pozitivitet

2

Është mashtruese të mendoni që një person cinik kokëfortë mund të largojë nga koka mendimet pesimiste. Edhe personat optimist si unë kanë periudha negative kur përshpëriten fjalë negative Brenda për Brenda meje, posaçërisht gjatë ushtrimeve. Ato mund të shfaqen kur ndjehem I lodhur ose përtac. Shtosi është që të lidhni çdo negativitet me rezultate positive.

Për shembull, në vend të thënies “nëse I bëni 10 përsëritje të ushtrimeve më shumë, atëherë do të keni dhembje në këmbë”, lidh në pjesën e dytë një thënie pozitive duke thënë “nëse I bëni 10 përsëritje të ushtrimeve më shumë, atëherë do të bëheni më I fuqishëm. Forconi këtë strategi të të menduarit duke paraftyruar rezultatin pozitiv. Paramendoni këmbë të forta dhe mëdha dhe muskuj të zhvilluar mirë. Konsideroni ushtrimet squats muajin e ardhshëm kur jeni mjaftueshëm I fuqishëm që të konsumoni edhe një pjatë ushqimi shtesë.

Sa më të dukshme që e kanë pamjen e ndryshimeve pozitive, aq me e mundur është që klienti të vazhdojë me ushtrimet. Shikoni se si mizerja e rradhës është e lidhur me përfytyrimin pozitiv, është një mga mënyrat më të fuqishme për motivim të vazhdueshëm kur ju nevojitet më së shumti.

 

3) Ridefino vetvetën

3

Arsyeja pse shumica e njerëzve negative dështojnë të ndryshojnë në palestër është se I shohin ndryshimet fizike të përkohëshme si të përherëshme. Ata e etiketojnë vetvetën me negativitet, me pohim të pandryshuëshëm si “Do të jep përgjithëmonë përson I trashë” ose “krahët e mi kurr nuk do të zhvillohen.”

Asgjë nuk është e përhershme. Çdokush që ndryshon dukjen e trupit duhet të së pari të besoj që ata mund të ndryshojnë veprimeve përpjekjeve të zellshme. Njerëzit që kuptojnë shprehjen “ merrni për çfarë investoni”, mentalisht kanë gjasa që të kenë përmirësime në trupat e tyre.

Mësoni klientët tuaj për të parë vetvetën si do të dëshironin të ishin. Ndihmojini të ridefinojnë shprehjen “I ri” duke përdorur më shumë shprehi pozitive të punës. Në vend se të jepni etiketime negative si “do të jem përgjithmonë I trashë,” ose “jam përsoni që janë I disiplinuar”, ndihmojini të ndryshojnë perceptimin negative në identifikim pozitiv të ri.

Kjo strategji pozitive e të menduarit do të ndihmojë klientët tuaj të ndjehen të inspiruar. Kur nuk jeni pranë tyre, ata kanë nevojë për inspirim të brendshëm për t’u përmirsuar në palestër, dhe në aspektet e tjera të jetës. Ushtrimet mendore pozitive nuk janë te kufizuara vetëm në palestër. Përfitimet nga ato, si ato në ushtrimet fizike, barten në çdo gjë në jetë. Një vetëpasqyre fuqizon një stil të ri të jetesës!

 

Nga pesimisti në optimist

4

Duke ndihmuar klientët të ndryshojnë nga të qenurit pesimist në optimist është një detyrë e vështirë, për arsyen se çdo klientë është I veçantë. Disa klientë do të hasin në probleme më shumë se të tjerët. Vetëbesimi shkon e vie, kështu që jeni I zellshëm. Dhe qëndroni pozitiv ndaj vetvetës. Asgjë nuk do të nxjerrë nga binarët trenin pozitiv të mendimeve më shpejtë se negativiteti nga autoriteti si trajner personal.

Optimizmi I klientit do të rritet së bashku me muskujt e tij/saj. Është e vështirë të bisedohet për përfitimet nga pikëpamjet pozitive kur klientët shohin madhësinë e teshave që nuk ju bie, gjoksi fillon të bie në sy, dhe kockat e muskujve të barkut fillojnë të dalin në pah. Kjo dëshmi e dukshme mund të mbuloj negativitetin më të madh në optimizëm me besime entuziaste në fuqinë e të menduarit pozitivisht.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *