4 lëvizje joga për muskuj të formësuar bukur

Joga është një praktik shume e njohur tashme e cila ju lejon edhe te kalitni trupin ne mënyrë harmonioze. Joga ka kaq shume pika pozitive sa është e lejueshme te praktikohet edhe gjate muajve te shtatzënisë. Nëse po kërkoni një praktik sportive te ëmbël por edhe pak te lodhshme për tu kthyer ne forme me ardhjen e verës, joga është me siguri ajo qe bën për ju, sidomos nëse bashkëngjitni edhe pak aktivitet fizik. Por cilat janë pozicionet e Jogës te cilat ju bëjnë te keni një bark te kalitur. Mos harroni një rregull shume te rëndësishëm te jogës, nëse ndjeni dhimbje jeni duke gabuar diku.

1. Pozicioni Navasana, quhet ndryshe dhe pozicioni i varkës.

 

2. Pozicioni Dhanurasana, i quajtur dhe pozicioni i harkut.

3. Pozicioni Chaturanga, ky pozicion te kujton pompat.

 

4. Pozicioni Supta Garudasana, është një pozicion i “gërshetuar” sa me shume te arrini te mbyllni këmbët drejt bustit aq me shume do te vini ne pune muskujt e barkut.

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *