4 mënyrat se si t’i zhvilloni mirë muskujt e qafës

Është ende pranvera e hershme, dhe kjo nënkupton se ende veshemi me tesha të trasha. Por secili duhet të duket më I madh se që është në realitet, dhe një mënyrë e mirë për ty “fryer” më trupin që keni është të zhvilloni muskuj të qafës mirë, sidomos kur është jashtë ftohtë. Më poshtë I keni 4 lëvizje që duhet ti përdorni për ti zhvilluar këta muskuj.

1) Lëshoni peshat teposhte nga niveli i krahëve 

traps1

Merrni dy pesha të dorës, dhe kërrysuni teposhte. Mbani majet e krahëve teposhte dhe me ndihmën e bërrylave lëvizni peshat poshtë-lartë, sa më lartë që mundeni, dhe pushoni dhe përsëriteni këtë lëvizje. Këto lëvizje të këtij ushtrimi ngarkojnë tërë muskujt e qafës që ndërlidhen me shpindën dhe krahët kundrejtë ushtrimit me pesha duke rrudhu krahët lartë-poshtë, që ngarkon vetëm muskujt e sipërm të qafës.

2) Tërheqni litarin në afërsi të fytyrës

traps2

Vendosni litarin në makinën ku janë të montuara peshat, caktoni peshën që dëshironi të tërheqni me litar. Mbani trupin drejt, duke pozicionuar edhe krahët në pozitë të drejtë. Tërheqeni litarin që është I ingarkuar me peshë deri të hunda, por mos e prekni hundën, dhe kthejeni ngadalë në anën e kundërt. Kjo lëvizje dinamike ka benefite të mëdha për muskujt e qafës dhe muskujt anësor të krahëve, dhe ndihmon në stabilizimin e shpatullave dhe përmirësimin e qëndrimit të trupit.

3) Shufra e dredhuar me pesha

traps3

Kapni shufrën e dredhuar dhe vendosni pesha sipas dëshirës paraprakisht. Kapeni me të dy duart njësoj, në distancë sa gjërësia e krahëve. Drejtoni kurrizin, mbani qafën drejtë, dhe tërheqeni nga poshtë-lartë shufrën. Tërheqeni shufrën deri sa të arrijë lartësinë e krahëve. Do të ndjeni muskujt e sipërm të qafës qe janë të rënduar nga ky ushtrim.

4) Ngritja veç e veç tw peshave të dorës

traps4

Merrni peshën me dorë të djathtë. Mbani trupin drejtë, dhe ngriteni peshën nga niveli I krahëve deri sa të ju drejtohet dora. Pastaj kthejeni në pozitë që të arrijë nivelin e krahëve, duke krijuar kënd 90 shkallë të dorës.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *