4 sekrete për eshtra të fortë!

Kalciumi dijetal është I rëndësishëm në mirëmbatjen e eshtrave të shëndetshme.

Shumica e kalciumit që merrni gjatë ditës duhet të vie nga burimet e racioneve të ushqimit ditor. Mësoni më shumë.

Shëndeti i eshtrave

Jam I sigurtë që nëna juaj ju ka thënë të pini qumësht sepse t’i bënë eshtrat më të forta. Edhe pse kjo është më se e vërtetë, ka gjëra që ju duhet t’i dini në mënyrë që të parandaloni osteoporozën.

  1. Pijet e gazuara

Së pari, përpjekuni të zvogëloni sasinë e konsumimit të pijeve të gazuara. Kjo është për arsye se hulumtimet kanë treguar që këto lloje të pijeve kanë zëvendësuar dijetat e njerëzve. Si pasojë e kësaj, këta njerëz marrin më pak kalcium dhe poashtu më pak vitamin D.

  1. Kalciumi

Se dyti, kalciumi dijetal është I rëndësishëm për mirëmbajtjen e eshtrave. Shumica e sasisë së kalciumit që merrni, duhet të vijë nga ushqimi I përditshëm që hani, por nëse nuk ndjeni se keni marrë kalcium sa duhet, mund ta merrni kalciumin në formë të suplementit, dhe mund të përfitoni nga të mirat që sjelle kalciumi në formë të suplementit.

  1. Fosfori

Së treti, edhe pse kalciumi është I rëndësishëm, ka edhe faktorë tjerë kyç që duhet të jenë në lojë në mënyrë që çdo gjë të shkoj si duhet. Kalciumi përdor shumë fosfor kur I rigjeneron dëmtimin në eshtra ashtu që nëse merrni fosfor në sasi të mjaftueshme është një gjë e rëndësishmë për funksionimin e kalciumit në organizmin tuaj.

  1. Vitamini K

Së fundmi, vitamini K është një faktor kyç dhe gjendet në vajrat e perimeve dhe gjethet e gjelbërta. Është gjetur se vitamini K në vajrat e hidrogjenizuara ka qenë I papërdorshëm në trupin e njeriut. Për më shkurt thënë – qëndrooni sa më larg nga vajrat e hidrogjenizuara.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *