4 tiparet e Alfa-ve modern

Fjala “Alfa” përmendet mjaft ditëve të sotme. Para se të etiketoni vetëvetën më këtë emër, mësoni nga ky “kurs” që është përgatitur nga njeri më në formë në Ëall Street.

çdo herë që njerëzit bëhen në grupe dhe, është një moment përcaktues për të përzgjedhur disa nga ta dhe të ngrihen për veprim. Edhe nëse fundi I ngjarjes është fitues apo humbës, këta “lojtarë” nuk janë të kënaqur për të lënë rezutatet të ndodhin. Ata insistojnë që ato të ndodhin.

E mbajë në mend që kam qenë kështu që në moshën 8 vjeçare duke u përpjekur për futboll në sallë. Shumë nga fëmijët që kishin ardhur aty, kanë qenë të shtyrë nga prindët për të qenë prezent aty. Babai im nuk ka qenë aty asnjëherë, ashtu që une kam shkuar me vetëdishirë. Nuk më është dashur përkrahje nga babai, trajnerët ose ndokush tjetër. Kam qenë I vetëmotivuar, pa frikë, dhe I etur për të qenë më I miri.

Thënë shkurt, kam dashur të dominojë.

Është diçka për përplasjen në njëri tjetrin me jastëk të mëdhenj që është emocionuese. Po për më shumë, më pëlqen të udhëheqë ekipin tim në fushën e futbollit. Kam dashur të jem I pari që vrapon anekënd fushës, dhe të jem I pari që shënon gola.

Përderisa vazhdoja të luaja gjatë shkollës së mesme dhe kolegjit, pasioni im më vuri etiketën e liderit dhe kapitenit. Këto shprehje më bëjnë krenar në ditën e sotme. Por jo shumë kohë më pas ditëve të mija në skarë të cilat kanë përfunduar, dëgjova për shprehjet “Alfa” ose “mashkulli alfa”. Por kur I dëgjova, kam kuptuar se këto shprehje më kan përshkruar mu përgjatë jetës sime.

Ndoshta kam bërë një list të budallëqeve ose atributeve që mendoj që çdo mashkull alfa duhet ti ketë, por mund të tingëllojë se çdo mashkull alfa duhet të duket njejtë. Nuk është ashtu. Një femër mund të jetë alfa; ashtu mund të jetë edhe një mashkull që nuk duket ashtu si pritni ju. Shpesh ju nuk e njihni dikënd alfa në mesin tuaj përderisa nuk ju ka ra në sy më sjellje të tipave alfa. Ja çfarë dijnë ata, dhe si ti bëni të funksionojnë për ju.

1) Një përson alfa di si të jetë tërhekës

Si person 23 vjeçar nga futbolli në sallë, dhe si një përson që qëndroj ne ferr të shkëmbimit NYMEX Oil. Dhoma është e mbushur me personalitete dominuese të cilët ndajnë një shtytje për sukses, por nuk dëshirojnë të ndajnë diçka që ju ndihmon në atë aspekt.

Kohët kur luaja futboll kanë qenë shumë moti, por emocioni që fitoj nga ushtrimet në palestër është I njëjtë. Gjaku im po rrjedh, të rrahurat e zemrës po ngrihen, dhe ai mekanizmi “lufto apo fluturo” është më forcë maksimale.

Mendoj që ju e dini zgjedhjen time në mes këtyre dyjave, dhe për mu ështhë e dyta.

Nuk rrezikoj financiarisht çdo herë si disa nga tregtarët më në moshë që kanë përvojë, por jam luftarak deri në fund, gati për të vepruar dhe me gjendjen e tanishme fizike dhe me vetëbesim të mbizotëroj çdokënd në mënyrën time. Për arsye se e di, ashtu si në futboll në sallë, një grumbull I shquarjeve zakonisht përfundon më përcaktimin se kush udheheq atë moment.

 

Jeta është përplot më këso lloje të fushave konkurrente, nëse dini ku të shikoni. Përsonat alfa I dijnë këto gjëra, dhe ata kërkojnë për ato dhe shkëlqejnë. Nëse skenë apo në orë, të vënit e vetës suaj në një ambient konkurrent është gjëja në e lehtë për të sjellë në pah alfat tuaja personale, nëse keni. Nëse jo, do të mësoni shpejtë që nuk mund të bëheni shpejt alfa dhe duhet të kaloj pak kohë deri sa të jeni alfa përsëri.

2) Një person alfa di si të mos jetë tërheqës

Largimi, agresiviteti, shpejtësia, primitivizmi, dhe guximi janë tipare të karakterit që lidhen me përsonat alfa. Këto tipare kanë më kanë ndihmuar të qëndrojë qysh si fëmijë në fushën e futbollit, atletë në palestër, dhe si njeri në botën e financave. Sidoqodtë, do të shtoja një përshkrues tjetër në listë: miqësor.

Personat alfa mund të duken arrogant në shikim të parë, por kjo gjë ndryshon kur dikush fillon të njohë më shumë këta persona duke biseduar me ta. Atëherë kuptojmë që një personalitet me veteëbesim është zakonisht më I mirëseardhur kur ta keni njohur më shumë këta persona.

Megjithatë, të qenit person alfa përfshin të gjitha aspektet e jetës sime: punën, lojën, dhe lidhjet. Ka qenë e rëndësishme për të fituar lojën, dhe e kam zbuluar këtë gjë tek e fejuara ime, Ëendy Lee. Ne jemi çifti më I përshtatësm sepse ajo është e fortë, por e din se kur të më lejojë të marr rolin e dominuesit më shumë. Di se kur ti bëjë nder.

1

Është një vijë në rregull, por mendoni në këtë mënyrë: nëse gjeni atë vijë që ndan alfat nga ujqit. Njëri ka pako, tjetri është I vetmuar.

Përderisa flasim si ujqi, është e vërtetë që imazhi I pakos është padyshim I lidhur me fjalën Alfa. Dhe po ashtu, ka liderë dhe përcjellës në shumicën e grupeve të miqëve. Por nëse mendoni se të qenurit alfa, do të thotë inatçci, xheloz apo I keq, ju po jetoni në kohën e gurit.

Alfa modern e dijnë se ju mësoni nga sukseset e atyre që ju rrethojnë. Alfat e vërtetë janë të sigurtë në atë se kush janë, dhe ata mësojnë të bashkëekzistojnë. Keni disa të tillë në ekip të njëjtë, dhe gjasat që ju të ndryshoni janë të pakufijshme.

3) Alfa shijon sfidat

Do të ishte e lehtë për mua për të thënë që është një alfa person që po përgjon në brendësinë tuaj, dhe ju duhet ta zgjoni ate. Por nuk jam I sigurt nëse është kjo gjë e vertetë. Ede nëse përka natyra, përvoja ose një kombinim I këtyrë dyjave, shumë njerëz janë thjeshtë pasiv. Atyre do të ju duheshin një rishikim I pikëpamjeve për të qenë alfa, dhe nuk do të ndodhë për një jetë të tërë.

Dallimi është ndonjëherë I qartë fatkeqësia rritet. Për shembull, pysni vetën si I shikoni pengesat në mes teje dhe qëllimeve tuaja, dhe jeni I sinqertë! A janë diqka të pafundshme si muri këtu dhe aty? Ose a janë mjete për tu përdorur për të pasur përparim, fituar përvojë dhe ndjeheni I rëndësishëm në sensing e fitores?

Për një alfa, koha ju është dashur për të fituar njohuri për të tejkaluar sfidat, e bënë fitoren edhe më të ëmbël. Ata ndjejnë sensin e krenarisë duke sulmuar probleme në kry, në vend se të përkulen para përballjes me to.

4) Alfa udhëqet me shembuj

Më herët, jut hash që alfat janë njerëz të thjeshtë. Me këtë kam menduar që pa marrë parasysh që ju duhet të ju bëni një psikoanalizë apo sqaroni atyre, ata janë të fuqizuar nga këmbëngulësia e tyre. Ata do të marrin çdo gjë që kërkojnë, përfitojnë nga rastet që të tjerët nuk do të mundnin, dhe sipërmarrin uritshëm përtej normales. Për këtë do të gjeni të tillë në palestër,duke luftuar me vetëveten.

Dëshironi të dini se ku tjetër të gjeni alfat? Do t’i gjeni në vendin e liderëve, duke kërcyer në fushat e konkurrencës para se ngjyra e lapsit kimik të thahet në fletën e shënimeve. Një nga përvojat e mia më të mira është kur jam rritur përmes IFBB Physic, është se ajo ende radhitet në maja si viteve të kaluara.

Suksesi im atje, më ka ndihmuar në prezencen time në rrjetet shoqërore si një mjet I suksesshëm që më ndihmon për të arritur qëllimet tuaja. E dija se fansat e vlerësojnë këtë qasje kur jam zgjedhur në Transformohu.com si personi me veshjen më të mirë.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *