4 ushqime të çuditërisht të duhura për një trup muskuloz

1. Çokollada e zezë

ushtrimequditshme1

Ju ndoshta keni dëgjuar se çokollata e zezë mund të ndihmojë për të ju mbajtur juve më të shëndetshëm me dozën e saj të rëndë të antioksidantëve. Kohët e fundit, shkencëtarët kanë qenë edhe në kërkim nëse ajo mund të japë stërvitjes suaj një rritje, gjithashtu, dhe tju “gufojë” në palestër. Ndërsa antioksidantët mund të rrisin qarkullimin e gjakut, dhe testet në minj tregojnë një të antioksidant të veçantë me prejardhje kakao, epicatechin, shkakton rritjen e kapilarieve të reja dhe Mitochondria (Qendra e fuqisë t’një qelizë ), duke lejuar për një ushtrim më gjatë.Testet në njerëzit janë të përziera. Çokollata e errët duket se redukton stresin oksidativ për të ushtruar, si dhe të siguron disa përfitime të tjera.Nëse ju pëlqeni çokollatëz gjidhni një që përmban 70 deri 80 për qind kakao për të marrë masë antioxidante!

2.Proteinat e Insekteve

ushtrimequditshme2

Kompanitë si BugMuscle dhe Exo ngadalë janë duke u përpjekur për të ndryshuar mënyrën se si ju mendoni në lidhje me kercyesit dhe insektet-dhe tjera ne shërimin tuaj pas stërvitjeve. “Proteina e Insektit është një trend i madh, dhe kjo nuk është mashtrim”, thotë Dubost. Ndërsa të hahet një kercyes, ose duke shtuar proteina insekteve të ushqimin tuaj mund të duket e gërditshme, është e vlefshme përpjkeja. “Insektet janë një burim cilësor shumë i lartë i proteinave, dhe kjo është një proteinë  ​​e plotë, duke ofruar të gjitha amino acidet esenciale,” thotë Christopher Mohr, Ph.D., Insektet gjithashtu ofrojnë fibra. Tani për tani, megjithatë, pluhurat proteina t’insekteve dhe produkte tjera prej tyre  mund të jetë e vështirë për tu gjetur dhe janë të shtrenjta. (Një kile miell  e kercyesit shkon rreth 50dollar.) Por mos u habitni nëse kjo  bëhet e përditshme s’shpejti.

3.Pijet e gazuara (SODA)

ushtrimequditshme3
Disa atletë pro,  vrapues elitë dhe të tjerë në formë të lartë betohen se  Coke(Coca Cola) apo pijet tjera e gazuara para ose gjatë ushtrimeve dhe garave rrisin performancën. Por nëse pije-të cilat janë të njohura mirë për të  epidemit e trashjeve me t’ vërtetë janë një mënyrë e zgjuar për të marrë në një goditje të shpejtë të karbohidrateve. “Unë në përgjithësi nuk do të rekomandojë atë për atletët e mi”, thotë Dubost. “Sodat janë vetëm sheqer, kështu që derisa ajo mund të ju jap një hov të shpejtë të energjisë,  më mirë është të marrësh sheqer drejtpërdrejt.” Në qoftë se ushqimi juaj i zakonshëm është i shëndetshëm, ju nuk jeni me mbipeshë dhe  keni të përmbushur nevojat tuaja të ushqyerit me burime të tjera, të marrësh soda ësht e drejt thotë Dubost. Shih se si trupi juaj reagon dhe se si ju mendoni shton ai.

4. Vezët t’gjalla

ushtrimequditshme4
Nëse  ka punuar për Rockyn … . ”  Disa njerëz ende nuk pijnë vezë të papërpunuara “, thotë Dubost . Natyrisht , po dërgon një ton të proteinave në ndërtimin e muskujve  shpejt   Për fat të mirë , ka shumë mënyra të tjera që ju mund të merrni vezë tuaja,nese nuk i deshironi të pa përpunuara.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *