4 ushtrimet 10-minutshe për të ndezur metabolizmin

Për të ndezur metabolizmin tuaj dhe shëndrroni shkrirjen e yndyrërave në rritje te metabolizmit, nuk ju duhet edhe aq kohë e gjatë. Në të vërtetë, ju mund ta bëni këtë të mundur për më pak se 10 minuta. Edhe më mirë: mund ta nxisni këtë efekt me ushtrime të forcës, vrapim – por edhe duke u ngjitur shkallëve ose nëse tërheqni një sajë. Por, pa marrë parasysh llojin e ushtrimit që zgjedhni, çelsi është se ju duhet t’i bëni këto ushtrime si duhet (duhet të jepni maksimumin nga vetvetja.)  Këto 4 rutina të ndryshme janë të garantuara për të ju ndezë metabolizmin.

Ushtrimi i parë

DB COMPLEX

Bëni 5 përsëritje të secilit ushtrim më poshtë pa pushuar ose lëshuar peshat e dorës në tokë. Pushoni 1 minutë dhe përsërisni ushtrimet. Bëni 3 seri.

 1. Ushtrimi Snatch – Ngrini shufrën me pesha të rënda sipas dëshirës suaj lartë.
 2. Ushtrimet squat.
 3. Kërrysuni dhe tërheqni shufrën me pesha kah barku juaj. Mbani kurrizin drejt edhe kur të kërryseni.
 4. Lëshoni në njërin gjunj me dy pesha të dorës, duke i lëshuar krahët të poshtë.
 5. Bëni pompa.

Ushtrimi i dytë

Sfida më sajë rrëshqitëse në dysheme

 1. Vendosni nga dy pesha të rënda 20 kg, total 80 kg.
 2. Shtyni sajën për 35 metra. Pushoni, dhe shtyjeni prapa në fillim. Përsëriteni sa më shumë që mundeni Brenda 10 minutave. Nëse mund ti bëni 8 përsëritje, duke shtyer 70 metra për 10 minuta, ju jeni më shumë se një njeri!

Ushtrimi i tretë

Vrapimet tatëpjetë në Treadmill

 1. Përgatitni Treadmill-in në pjerrtësi 10 shkallë.
 2. Filloni me shpejtësi 11-13 km/h për 30 sekonda.
 3. Ndaloni pak dhe pushoni për 1 minut, përderisa shiriti i treadmill-it lëviz.
 4. Përsëriteni duke rritur shpejtësinë në 0.5 km/h për çdo 30 sekonda – vrapim sprint.
 5. Vazhdoni më këtë ritëm deri sa ta rrisni shpejtësin në maksimum.

Ushtrimi i katërt

10-1 Ladder

 1. Filloni me 10 pompa dhe një seri të ushtrimeve në paralele(DIPS) më 10 përsëritje.
 2. Pastaj, bëni 9 tërheqje nga lartë(PULL-UPS) me DIPS – 9 përsëritje.
 3. Vazhdoni të ushtroni kështu deri sa të përfundoni me një PULL-UPS dhe një DIPS.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *