5 hapa për trening të suksesshëm!

Këshilla nga Dan John, trajner për më shumë se 30 vite. Mund të ju duken të thjeshta këto këshilla, por funksionojnë.

John po ashtu thekson rëndësinë e trajnerit në procesin e ushtrimeve. Sepse trajneri do t’ju tregoj për pikat tuaja të dobëta dhe ku duhet të ushtroni më shumë. Këto janë hapat që duhet t’i ndjekeni për një trening të suksesshëm:

1. Bëhuni proaktiv, jo reaktiv

Nuk mjafton vetëm shkuarja në fitnes, ju duhet me të vërtet të doni atë që po bëni. Nëse ndaleni dhe bëni një plan të ushqimit për disa ditë do të ishte mrekulli. Ushqimi i mirë ju mundëson arritjen e qëllimit. Një trup i mirë ushqyer dhe i hidratuar, është në gjendje të përballoj çdo ushtrim.

2. Përfeksiononi Levizjet

Janë disa levizje bazike te njerzit (tërheqja, shtyrja, ulja, levizja e nyjeve etj.) dhe jeta kerkon q ne ti perdorim keto levizje ne baza ditore. Përfeksionimi i ketyre levizjeve kthen prapa gezimin e lojes femirore.Mbani mend thenien: “Përseritja to te ju bëjë të mirë në çdo gjë që bëni” George Leonard

3. Fuqia është e rëndesishme

Kur jeni në dyshim, bëhuni më të fortë. Forca absolute është mjeshtri i kualitetit. Imagjinoni një gotë të madhe dhe një të vogël. Forca absolute është gota dhe cdo kualitet tjetër si lëvizshmëria, fleksibiliteti, kardio janë lëngu. Sa më e madhe gota më shumë lëngë do të mund të mbajë. Edhe ju sa më të fortë të jeni, më të lehtë do ta keni të arrini qëllimet tuaja.

4. Jo tani, më vonë

Nëse ju keni gotë të vogël, ju duhet të shikoni çdo kalori dhe
Kurrë mos thuaj kurrë. Biskota të ndryshme, torte, birra dhe ushqimet tjera nuk mund të mos jenë fare pjesë e dietës tuaj. Ka të bëjë vetëm me “nuk është koha tani”. Nëse kurrë nuk keni ngrenë celeri i kuq, ju duhet të provoni. Celeri i kuq mund të zëvendësohet me ndonjë ushqim tjetër, vetëm duhet të jetë koha e duhur.

5. Festoni suksesin

Kurrë mos harroni të festoni për qëllimet që keni arritur në fitnes. Qëllimet kanë nevojë për një moment festimi dhe urimi me një ceremoni të vogël. Kërceni dhe këndoni më çdo sukses të vogël që arrini, sepse këtë po e bëni për të mirë të shëndetit tuaj.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *