5 lloje të ushqimeve që duhet t’i konsumoni gjatë verës

Me afrimin e verës, duhet të keni kujdes se çfarë hani, nëse dëshironi që kur të shkoni në pllazhë dhe të heqni teshat, kostumet e larjes të duke bukur në trupin tuaj që keni ushtruar një kohë për t’a bërë të bukur.

Nëse veç keni planifikuar të shkoni në deti, dhe ende jeni duke ushtruar për të pasur një trup të përkryer, që kur të veshni kostumet e larjës, do të dukeni bukur, sa qe e tërë pllazha do të kthej kokën dhe të ju shikoj me lakmi. Por para se të shkoni në deti, duhet të keni kujdes se çfarë hani, sepse mundeni shumë lehtë të shtoni peshë. Ju mund të parandaloni këtë gjë vetëm duke konsumuar më shumë fibra, pa ju përmbajtur ndonjë dijete strikte. Femrat që kanë konsumuar më shumë fibra në dy vitet e fundit, kanë rezultuar të humbin peshë më shumë. Të gjitha femrat që kanë dijetë, por që nuk kanë konsumuar sa duhet fibra, kanë shtuar peshë të tepërt. Nëse konsumoni 8 gramë fibra për çdo 1000 kalori, do të humbni diku rreth 2.5 kg. Ju inkurajomë të provoni këtë gjë. Nëse konsumoni 2000 kalori në ditë, planifikoni të konsumoni rreth 16 gramë në ditë.

Më poshtë lexoni për 5 lloje të ushqimeve që duhet t’i  konsumoni gjatë verës, që ju mbajnë vijen e trupit para se të shkoni në pushime verore.

  1. Dredhëzat

1-summer-food

Një tas me dredhëza të përgjysmuera përmbajnë 3 gramë fibra dhe rreth 50 kalori. Ju poashtu do të merrni më shumë se një dozë të vitaminës C – një antioksidant që ju ndihmon të keni një lëkurë që duket e freskët.

  1. Kungull i njomë

2-summer-food

Ju poashtu merrni 3 gramë fibra në një tas të mbushur me kungull të zier, por vetëm  rreth 30 kalori. Plus, kungulli përmban lutein dhe zeaksantin – dy fotokemikale që gjenden në sy dhe mbrojnë sytë nga dëmtimi i largëpamjes dhe shkurtëpamjes. ADN është një qështje kryesore se pse njerëzit e vjetër verbohen, por edhe dëmtimi ndodh edhe më vonë.

  1. Bishtajat

3-summer-food

Një tas me bishtaja ka 44 kalori dhe diku rreth 4 gram fibra. Bishtajat poashtu përmbajnë edhe vitamin K, që është një ushqyes i rëndësishëm për të pasur eshtra të shëndetshme dhe të forta.

  1. Misri

4-summer-food

Nëse hani një tas me misër të zier, do të konsumoni 5 gram fibra dhe 177 kalori. Në një tas më të madh me misër, ju konsumoni 3 gram fibra dhe 177 kalori. Si kungulli, edhe mistri përmban lutein dhe zeaksantin që janë fitokemikale të nevojshëm për sy.

  1. Mjedrra

5-summer-food

Një tas me mjedrra përmban 8 gram fibra, dhe vetëm 64 kalori. Një ndihmë tjetër: disa fibra janë të tretshme – në formë të pektinës, që ndimon në zvogëlimin e kolesterolit(yndyrës në gjak).

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *