5 mënyra që të vraponi sa më mirë

Kjo është një stërvitje e lire ku ju mund të largoni 800 kalori në orë . Vrapimi mund të jetë stërvitje e përsosur , por vetëm në qoftë se ju në të vërtetë ta bëni atë. Këtu janë pesë mënyra kreative që të qëndroni të përkushtuar çdo ditë.

Përcaktoni motivimin tuaj.

Të filloni të zgjoheni në mëngjesin e hershëm për një kohë të shkurtër nuk është e lehtë . Të zgjoheni herët në mëngjes dhe të vraponi do tju ndihmoj që të përmisoni shëndetin tuaj mendor , gjeni arsyen tuaj për të vrapuar në mëngjes. Atëherë shkruani atë në një shënim dhe e vënë atë ku ju do të shihni atë çdo ditë.

Gjej veshjen e përshtatëshme.

Veshjet e vjetra si një bluzë apo diqka tjetër mund të  duket si ajo do të bëjë punë, por kjo veshje nuk mund të sigurojë motivimin që ju nevojitet për të vrapuar. Kurrë mos e nënvlerëso fuqinë e rrobave.Veshjet e reja mund të ndihmojë të formësojnë mjedisin tuaj për të vrapuar.

Gjeni një vend të mirë

Ndoshta lagjja juaj nuk ofron ambiente të drejtë që të vraponi, kështu që shikoni lokacione afër – ndoshta një park , një shteg për vrapim ose ndonjë shetitore. Rrethinat e mërzitshme mund të largojnë kënaqësi për vrapim.

Përdorni teknologjinë

Ndjekja e një progresi mund të jetë çelësi i suksesit tuaj në vrapim. Dhe në qoftë se ju keni një smartphone , ka disa aplikacion si (get running, Runkeeper) që tregojnë distancën e vrapimit, normën e zemrës dhe kalorive të djegura, kjo ju ndihmon që të mbani shënime për vrapimet ditore që ju do ti bënit.

Zgjidhni një list të këngëve të preferuara

Zgjidhni këngët më energjike dhe me një tempo të lartë dhe krijoni një list që do e dëgjoni duke vrapuar. Muzika ka një ndikim të tillë mbi atë se si ne ndihemi dhe se si ne mendojmë në mënyrë pozotive, tempo apo ritmi i një muzike të caktuar mund të ju motivojë edhe ju të vraponi pak më shpejtë dhe të jeni më energjik gjatë vrapimit.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *