5 mënyrat befasuese për të përdorur pluhurin e proteinave

Nëse vendosni një lugë të madhe me pluhur proteinash në një përzierje që keni gatuar, është e palogjikshme. “Trupi juaj ka nevojë për karbohidrate, si për shembull pemë, për të transportuar proteinën shpejtë në muskujt tuaj dhe thith ato në mënyrë efikase për rigjenerim dhe rritje të ushtrimeve,” thotë Christine Gerbstadt, MD, RD, autore e The Doctor’s Detox Diet. Nëse po kërkoni të ndryshoni ushqimin, ka mënyra të ndryshme të shijshme për të përdorur si është më së miri pluhurin e proteinave në dijetën tuaj.

Paragjellat

suprising1

Kush thotë se një pjatë ushqimi nuk ka kalori? Vërini një lugë të madhe me bizele apo kërp në humus, guakamolë, ose pjatë të mbushur me fara të zeza të pasulit, dhe nuk do të kërkoni edhe për ndonjë gjë të tretë.

Mëngjesi

suprising2

Vërini një lugë të madhe të Whey proteinave apo kazeinë në përzierjen me tërshërë që e konsumoni në mëngjes. Një studim I fundit I bërë nga Neë York Obesity Nutrition Research Center ka gjetur që tërshëra I kënaq më shumë njerëzit se drithërat e zakonshme.

Mëngjesi I vonshëm ose Paradreka

suprising3

Vërini dy lugë të mëdhaja të orizit ngjyrë kafe ose kërp në pallaqinka për racionin e mëngjesit dhe do të ndjeheni jo aq keq. Një studim I bërë nga Universiteti I Missouri tregon që mëngjeset me përmbajtje të lartë të proteinave ju ndihmojnë të mirëmbani nivelin e insulinës(sheqerit) në kontroll.

Supa

suprising4

Vërini currys, supat dhe mishin e shterur nga paragjellat në racionet kryesore dhe shtoni dy lugë të mëdha të proteinave të kërpit.

Të mirat e gatuara

suprising5

Zëvevendësoni deri në ¼ e tasit në recept të kifles apo bukës së shpejtë me Whey apo sojë.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *