5 Mënyrat për t’i realizuar premtimet e Vitit të Ri

Këto 5 strategji mund të ju ndihmojnë të përzgjedhni premtimet më të mira që keni bërë dhe të drejtojnë përqendrimin në gjërat që kanë më me rëndësi!

Për çdo vit të ri, ju I thoni vetvetës që gjërat do të ndryshojnë. Momenti kur mbuloni zerin tuaj te brendshëm që kukat për dobësitë e tuaja, sikur mos shkuarja në palestër, hani një copë xhevrek, ose pini një pije në kohë të pauzës. Mjerisht, viti vetëm sapo ka filluar dhe ju dëgjoni njëfar zëri të brendshëm që gjëmon më shumë se kurr. Sipas studimeve të bëra nga Muraven dhe Baumeister për magazinën e psikologjisë, vullneti është një burim I fundshëm dhe ka prejardhjen nga I njejti burim si vet-rregullimi. Për të thënë, vendimet që merrni gjatë ditës- të mëdha ose vogla, dalë nga dalë zvogëlohen në vetëbësimin tuaj. Në fund të ditës, është e natyrshme të ndjeheni I hipnotizuar në fotele. Për atë arsye mund të jetë e vështirë për të qenë I përqendruar.

Fatmirësisht, 5 strategjitë më poshtë, mund të ju ndihmojnë të përzgjedhni të përmbushni premtimet tuaja të vitit të ri, dhe ridrejtoni përqëndrimin tuaj në gjërat që kanë më shumë rëndësi. Dëgjoni, fizikusi juaj I përsosur ende do të realizohet!

1) Gjeni kohën e duhur për ushtrime

A është mirë të stresoheni për për kohën tuaj për ushtrime që keni propozuar?

Nëse po, shikoni mirë orarin tuaj për ushtrimet edhe njëherë. Gjeni kohën e duhur për të shmangur konfliktet dhe ndërprerjet e mundshme. Për shembull, nëse plani juaj I tanishëm është që të shkoni në palestër menjëherë pas ushtrimeve, por ju përfundoni duke u marrur më gjëra të tjera jashta planit tuaj, kjo kohë për ushtrime nuk është e përshtatshme.

1

Në vend të kësaj, gjeni një kohë që mund të keni moment dhe të mos I shmangni ushtrimet që keni paraparë me plan. Provoni të ushtroni në mëngjes para punës, shkollës, ose ndonjë obligimi tjetër.

Njerëzit që kryejnë ushtrimet në mëngjes, tentojnë të qëndrojnë të përkushtuar ndaj programit tyre të ushtrimeve. Ata janë gati të kenë një ditë të mirë, dhe të kenë disponim.

2) Përputhni ushtrimet dhe të ushqyerit me qëllimet tuaja

Shumica e njerëzve pajtohen që vetëm pak nëse ushtroni është më mirë se nëse nuk ushtroni fare. Teoritikisht, ju dëshironi program të ushtrimeve dhe ushqimit që ju shtyen në përmbushje të qëllimeve tuaja.

Për shembull, nëse qëllimi juaj përfshin rritje të fuqisë, protokoli standard së pari bën stimulimin e muskujve përmes në programi për ushtrime me pesha me përparim të duhur.

Edhe pse ka shumë përfitime kardiovaskulare dhe rigjeneruese deri në kardio të qëndrueshme, duhet të ketë vend më të vogël në programin tuaj, për arsye se ushtrimet kardio intenzive mund të tundin përdorimin e kalorive nëpër trup në vend se të shkojnë në rritjen e muskujve.

3) Huazoni një trajner personal

Për njerëzit që vendosmërisht besojnë në “I arrije ushtrimet vetë pa ndihmën e askujt”, duke konsideruar ndihmën profesionale nga dikush, e konsiderojnë si nënçmim. Mbi të gjitha, ata trajner janë të kushtueshëm.

Megjithatë, ky mund të jetë investimi më I mirë që mund të bëni për vetvetënm, nëse keni mundësi financiare. Së pari çka është me rëndësi, ata ju ndihmojnë në përcaktimin e qëllimeve tuaja, që është e rëndësishme për ju të qëndroni të motivuar.

Për më shumë, njerëzit mendojnë edhe më larg si “dua që Speedo që kam veshur në shkollën e mesme, të më bien përsëri.” Trajnerët do të ju ndihmojnë të përmirësoni qëllimet tuaja në diçka shumë më të qëndrueshme. Më pas, ata ju paraqesin një strukturë, dhe një program të ushtrimeve që ju pështatet me nivelin tuaj të ushtrimeve dhe orarin personal për ushtrime.

2

Ndoshta më e rëndësishmja, për të pasur një trajner personal ju bënë të keni përgjegjësi përsonale. Arsyeja që paguani për këta ekspertë, shkuarja në ushtrime ju bëhet obligim, jo vetëm si mundësi për të shkuar apo jo. Ju bëni një aleat, që do të ju ndihmojë të qëndroni në linjë, që dëshiron të ju shoh tek arrini suksese deri të pandalshme.

E thënë thjeshtë: është shumë më e lehtë të I rrini gati ushtrimeve kur keni trajner personal dhe ju kontrollon dhe korrigjon gjatë ushtrimeve.

4) Mos harroni të shpërbleni vetën

Ushtroni fortë, dhe shpërblehuni në fund. Jeni të etur për të parë rezultatin pozitiv që ju bën të jeni të emocionuar për të parë fundin e këtij rrugëtimi në ndërtimin e një trupi të përsosur. Nëse ky rezultat do të jetë në formë të prekshme, si një séancë me masazhe të këndshme, ose një përparim të dukshëm. Duhet të jeni poashtu të gatshëm për të kënduar prej gëzimit për arritjet tuaja, sado të mëdha.

Nëse nuk bëni këtë gjë, mund të humbni motivimin. Është krejt te mbështetja pozitive që ju mban sytë tek suksesi. Kremto arritjet e vogla, duke shpërblyer vetvetën me çdo gjë që mendoni se është e arsyeshme dhe e duhur për ju.

A keni mundur të shtoni 10 kg peshë kur keni bërë ushtrimet Deadlift? Merrni proteina shtesë dhe thuajini vetvetë: “Trupi im, je I shkelqyeshëm!”

5) Nëse çdo gjë dështon, rishikoni qëllimet tuaja

Në fund, krejt lidhet me qëllimet tuaja. A është reale apo konkrete mjaftueshëm? Një qëllim ambicioz si ”Dua të humbi X kilogram” është shumë e pa qartë se si të vazhdoni më tutje. Mendoni për shkallë më të vogël të humbjës së peshës duke zëvendësuar gjevrekun me një omlet (si dhe shumë recepte që keni në dispozicion në Transformohu.com).

3

Gjasat që ju të përkushtoheni nëse pak ndryshoni në vijat se çfarë bëni ju. Në këtë rast, ju veç hani mëngjes, atëherë përse nuk hani diçka që lidhet me qëllimet tuaja?

Shpresoj që mund ti zbatoni disa, nëse jo të gjithat, nga këta hapa që folëm më lartë, dhe shmangni që ti shtyeni premtimet për vitin tjetër.

Pak njerëz mund të jenë 100 % të kohës së vet të përkushtuar. Mos u bëni shumë I ashpër me vetëvetën tuaj kur nuk arrini të keni përkushtim të madh. Mbani në mend që pengesa është vetëm pengesë nëse e lejoni të ju rrëzojë nga kali.

A keni bërë vetëvetës një premtim për Vitin e Ri? Ateherë ndaj me ne një nga premtimet në rubrikën e komenteve.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *