5 Mësime jetësore për “Hekurin”

Peshëngritja ndryshon shumë më shumë se vetëm dukjen e trupit tuaj. Ajo mund të ndryshojë se si e shikoni jetën. Gjeni më shumë së çfarë ka mësuar Noah “The Siege” Siegel për “hekurin” për një jetë më cilësore.

E vërtetë, peshëngritja ka transformuar trupin tim. Jam më I fortë, I padhjamë, dhe më JACK se që kam qenë ndonjëherë. Sidoqoftë, aspektet më të rëndësishme në transformimet në trup që mi ka sjell fitnesi, nuk janë ndryshimet fizike, por karakteri mental dhe fokusi që kam fituar si dhe mësimet jetësore që I kam mësuar përgjatë kohës.

Kur shikoj prapa në kohë, e kuptoj se “hekuri” më ka mësuar gjëra që I përdori në jetën e përditshme. Ndoshta kam filluar të ushtroj në palestër si 19 vjeçar duke u munduar për tu bërë I fortë e dukur bukur për të ju lënë përshtypje femrave, por lidhja në mës meje dhe peshave ka dalë të jetë të më shumë se domethënëse për mua. Ushtrimet e llojit Pushing, Pulling si dhe Squats më kanë njohuritë përtëj gjërave që ushtrohen ne palestër. Më poshtë mund të shikoni se çfarë më kanë mësuar ushtrimet për jetën:

1)Dështimi nuk është dështim

Nëse ju nuk keni bërë ndonjë peshëngritje ose dështuar të bëni një ushtrim të muskujve, nuk keni shtrënguar vetvetën aq sa duhet. Në mënyrë që të bëheni më I fortë, ju duhet në mënyrë të vazhdueshme dhe me kohë ngarkoni muskujt deri në atë masë që lodhen. Në palestër, ju duhet të përpjekeni që qëllimisht mundoheni të dështoni. Në të vërtetë, këto dështime janë hapat e duhur që duhet ti ndjekni. Eventualisht, rekordi personal I ushtrimeve të “vdekjes” (Deadlift) do të jetë I juaji. Eventalisht, ju do te keni biceps te zhvilluar ashtu siç keni dashur gjithmonë. Por ju nuk do të arrini këto qëllime përderisa vazhdimisht e shtyni veten drejt dështimit.

1

Megjithëse duket e vështirë për të arritur, mundohuni të hedhni një sy në dështimet tuaja jashtë ushtrimeve në palestër, si përpjekje për të ndërtuar një jetë më të mirë. Ndoshta nuk duhet të ndjeheni keq çdo herë që dështoni. Duke shtyer vetvetën për të qenë studenti, bashkëpunëtori, prindi, miku, ose bashkëshorti më I mirë, do të ju zhgënjej padyshim, por ju mund të merrni peshën e dorë, osë çdo gjë që ju mund të zëvendësojë ushtrime tuaja, dhe provoni përsëri.

2) Ushtrimet e “hekurta” asnjëherë nuk ju mashtrojnë

Siç pati shkruar Henry Rollins njëherë, “Ushtrimet e hekurta nuk ju mashtrojnë.” Nuk ka rëndësi nëse ju jeni lodhë, I trashë, apo vetëm budalla. Shufra e metalt e ngarkuar me 113 KG do të pëshojë çdo herë 113 KG pa marrë parasysh se si ndiheni. Nëse ja lëni fajin shufrës së hekurt se nuk po arrini ti bëni ngritjet e peshës si duhet, atëherë nuk do të arrini të ndërroni asgjë. Sjelljet e juaja të tilla nuk do të ndryshojnë faktin që shufra e ngarkuar peshon 113 KG ende. Mos mendoni të fajësoni paaftësinë për të performuar në diçka apo diçka tjetër. Natyrisht që pas pak kohe faktorët e jashtëm ndikojnë në rezultatin e ngjarjeve, por ju duhet të pysni vetën tuaj nëse keni bërë çdo gjë nga vetvetja për të pasur sukses. Të ngriturit e peshave është e thjeshtë: Ju përqëndroni tërë energjinë në lëvizjen e bërjes së ushtrimeve nga pika A ne B. Duke ndjekur këtë parim për aspektet tjera në jetë, do të ju ndihmoj të thjeshtësoni gjërat që ju duken të vështira. Nuk ka zgjedhje dhe justifikime, vetëm përqëndrim dhe dëshirë.

3) Bëni më shumë se vetëm të shkoni në ushtrime

Për të qenë I sukseshëm në jetë dhe në ushtrime, ju duhet të bëni më shumë se vetëm që të shkoni në ushtrime. Mos u bëni ai person që shkoni vetëm sa për të bërë lëvizje. Ndoshta keni parë dikënd që vjen në palestër, bën ushtrimet në BENCH dhë me pësha, pastaj vrapon në maqinë, për 20 minuta. Ai person bën të njëjtat ushtrime me të njejtin ritëm për disa herë me rradhë. Ai ndoshta mund ti ketë bërë ushtrimet e tilla për vite me rradhë, por trupi I tij nuk ndryshon asnjëherë. Si çdo gjë tjetër, ai po zhvillohet aq sa po I rrin gati.

3

Nëse shkoni në palestër çdo ditë, dhe bëni gjysmë-ushtrime, ju do të keni gjysme-rezultate. Nëse dëshironi rezultate, ju duhet të rrisni peshat në mënyrë të vazhdueshme. Mos I bëni gjërat e njejta dhe të prisni rezultate më të mira.

4) Përqëndrimi është një aftësi e mësuar

Është e lehtë të mësoni vetën tuaj të përqëndroheni, por të bllokuarit dhe të menduarit përmes tunelit për të parë detyrat me kohë, duhet përpjekje. Bëjeni së pari në palestër. Shikoni se çfarë do të ushtroni dhe paramendoni rezultatet positive në kokën tuaj para se ti bëni në realitet. Kur jeni duke bërë ushtrimet, nuk duhet për asgjë tjetër të mendoni.

Në mendjen time, nëse tentoni të bëni një ushtrim SQUAT në ushtrimin e fundit për ta lidhur ushtrimin e tërë muskujve deri sa të arrini atë për çka keni synim. Nëse tentoni maksimumin nga ushtrimi SQUAT pa ndonje përgatitje psiqike, do të gaboni.

Përgjatë viteve, kam mësuar se si të përdor këtë përqendrimin e intensifikuar dhe përdor në përmbushjen e detyrave në jetë. Ju mund të bëni të njëjtën gjë. Kur të ja keni marrur dorën, aplikojeni këtë njohuri edhe në sfera tjera të jetës suaj. Nëse doni rezultat të mirë, injoroni të gjitha gjërat tjera rreth jush, dhë bëjeni të njejtën gjë.

4

5) Ju jeni I aftë për të qenë I madhërishëm

Mësimi më I rëndësishëm për të cilin kam mësuar nga fitnesi, ka qenë të ushtrosh mirë, mund ti bëj gjëra që kurr nuk kam menduar se mund ti bëj. Kam ndryshuar jetën sepse kam dashur të arrij diçka që nuk do të më pengoj në jetën time.

Nuk duhet të jeni më I madhi apo forti në botë për t’i mësuar këto gjëra ose praktikimin e tyre në jetë. Është një arsye për të cilën shumë atletë janë të suksesshëm jashtë sporteve. Ata mësojnë të përballen me sfidat në mënyrë të drejtpërdrejtë dhë përballen me to.

Përgjatë sukseseve në palestër, ne mësojmë të jëmi të suksesëhm në jetë.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *