5 Super ushqimet që duhet t’i hani

Kush ka kohë për të lexuar për ate se çfarë të hani? Me informacione të pafundme për zgjedhjen e ushqimit të duhur, dhe me pak lexim, ju mund ta dini se çfarë duhet të hani për të mirën e shëndetit të trupit tuaj.

Sigurisht që i keni provuar këto ushqime edhe më heret, ose nësë jo, po i konsideroni si pjesë e dijetës suaj.

1. Salmoni

Të gjithë e dijmë që duhet të i shmangemi yndyrërave me çdo kusht. Por salmoni bën përjashtim, sepse përmban sasi të yndyrërave Omega-3 (ose “yndyrërat e shëndetshme”), për të cilat hulumtimet e bëra sygjerojnë se mund të zvogëlojë rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare. Bleni një sasi të caktuar salmon sushi në marketin më të afërt, ose shkoni diku në lum, dhe zëni peshqi.

2. Boronicat

Kjo superpemë është e mbuluar me molekula që keni ndëgjuar më heret – antioksidantë – që mund të zvogëlojnë shtypjen në gjak, përshpejtojnë metabolizmin, dhe tu jë shëndrrojnë në një seksipil të vërtetë. Përzijini me një tas me tërshërë(vetëm ushtroni shumë më pas, sepse ato kalori shtesë nuk do të djegen vetvetiu).

3. Jogurti Grek

Nëse dëshironi të rrafshoni barkun, dmth të keni një bark të vizatuar mirë, kërkoni për prodhimet e qumështit. Jogurti grek është një gjë në modë që mund të zëvendësojë prodhimet e dalura nga moda të qumështit si kosi. Jogurti grek është më i prekshëm, më i shtrenjtë dhe jo aq i shijshëm. Por ja vlen për ju ta provoni.

4. Bajamet

Një grusht bajamesh është një zgjidhje që përmban edhe kryp kur ju kap uria në mesditë. Përmban proteina, potasium, dhe fibra, bajamet ndihmojnë në rritjen e energjisë ndërmjet racioneve të ushqimit. Vetëm kujdes sa shpesh i hani- çdo kokërr e bajameve përmban 6 kalori të mëdha. Një e shërbyer e bajameve mund të shëndrrohet në tri apo katër para se ju ta merrni vesh, ashtu që ju rekomandojmë më një sasi të kontrolluar të ngrënies së bajameve.

5. Lakër e gjelbërt

Kjo lakër është zbuluar së fundmi sa që as blogerët që shkruajnë për shëndet nuk kanë dëgjuar për të më herët. Ka të bëjë me dinosaurët dhe është përplotë me antioksidantë, fibra, kalcium, hekur, vitamin K, vitamin A, vitamin C, vitamin B6, vitamin E, vitamin B1, vitamin B3, bakër, mangan, omega-3, fosfor, proteina, folat, karotenoid, flavonoid, oksalatë, izotiocianatë, dhe dinosaurë. Përdorni këtë lakër si bazë për sallatë, përdorëni si flladitës gjatë ditëve të ngrohta të verës, ose shtojeni në lëng. Mbani në mend: në dy racione të plota konsumojeni.

2 thoughts on “5 Super ushqimet që duhet t’i hani”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *