5 Ushqimet verore që duhet ti konsumoni

Nëse po mendoni të shkoni për pushime verore dhe dëshironi të siguroheni që keni një trup që ju bien kostumet e larjes, mos bani gajle për këtë punë. Dukja bukur në kostumin e larjes mund të mos jetë edhe aq e vështirë nëse provoni këtë dijetë mund të parandaloni shtimin e peshës së tepruar apo mund të nxisni humbjen e peshës – pa kaluar nëpër ndonjë dijetë – vetëm duke ngrënë më shum fibra, sipas një studimi të fundit të bërë nga Ditari i Nutricionit. Hulumtuesit kanë përcjellë shprehitë e të ushqyerit tek femrat për afro 2 vite dhe kanë gjetur se ato që kanë konsumuar më shumë fibra, kryesisht kanë humbur peshë. Femrat që kanë konsumuar më pak fibra, kanë shtuar peshë më shumë. Gjatë këtyrë studimeve të kryera, hulumtuesit kanë gjetur se rritja e konsumimit të fibrave për 8 gramë për çdo 1000 kalori, ka rezultuar me humbjen e peshës prej 4 kg e gjysmë. Provojeni dhe ju këtë. Nëse po konsumoni 2000 kalori gjatë ditës, mendoni të rrisni konsumimin e fibrave për 16 gramë.

Më posht i keni 5 ushqime verore të freskëta që do të ju ndihmojnë të keni një trup të shkëlqyer.

  1. Dredhëzat

summer1

Një tas me dredhëzave të prera në gjysmë përmbajnë 3 gramë fibra si dhe përafërsisht 50 kalori. Po ashtu do të merrni edhe një dozë të dozë të rekomanduar të vitaminave C – një antioksidantë që ndihmon të mbani lëkuren tuaj të duket më e re.

  1. Kungull i njomë

summer2

Ju do të konsumoni 3 gramë fibra në një tas të kungullit të zirë, por që përmban vetëm 30 kalori. Kungulli përmban luteinë dhe zeaksantin – dy fitokemikale që mblidhen në sy dhe parandalojnë dëmtimin e retinës si pasojë e moshës së shtyrë. AMD është një shkaktar kryesor i verbërimit tek njerëzit në moshë, por shumica e dëmtimit shfaqet edhe në mosha më të reja.

  1. Bathet e gjelbërta

summer3

Një tas me bathe të gjelbërta të ziera përmbajnë 44 kalori dhe 4 gramë fibra. Përmban po ashtu burime të vitaminës K, një ushqyes për të cilën hulumtimet sugjerojnë që është i rëndësishëm për të pasur eshtra të forta dhe shëndetshme.

  1. Gruri

summer4

Nga konsumimi i grurit, ju merrni 5 gramë fibra dhe 177 kalori në një tas me grurë të zier. Nëse konsumoni sasi të madhe të grurit, do të merrni 3 gramë fibra dhe 127 kalori. Si kungulli, gruri përmban fitokemikale për sy të shëndetshëm luteinë dhe zeaksantin.

  1. Mjedrat

summer5

Një tas më mjedra përmban një sasi prej 8 gramësh proteina     dhe vetëm 64 kalori. Një ndihmesë shtesë: disa fibra janë të tretshme – në formë të pektinës, që ndihmon për të pasur nivel të kolesterolit më të vogël.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *