5 Ushtrime efikase për një bark të përkryer

Ushtrimet për muskujt e barkut janë nga më të vështirat, të lodhshmet dhe, rrjedhimisht më të mërzitshmet. Veçanërisht kur je në mbipeshë dhe ke pak bark.

Më poshtë janë 6 ushtrime që këshillohen për to dhe, veç tyre, i bëjnë mirë edhe përmirësimit të ekuilibrit, drejtqëndrimit të trupit si dhe dhimbjeve të shpinës.

1. Pozicioni i qenit

Favorizon qëndrueshmërinë e zonës lumbare

2. Mbaj ekuilibrin me top. Forcon rezistencën

Forcon rezistencën

3. Beni lëvizje rrethore

Bëni nga pesë rrotullime për secilin kah të lëvizjes

4. Pozicioni i Spiderman-it


Vazhdoni për 30 sekonda për secilën nga këmbët

5. Ushtrime për muskujt e barkut me dy këmbë

Përsëriteni ushtrimin 10 herë.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *