5 ushtrime për të pasur vithe të bukura

Mendoni se keni nevojë për të përmirësuar dukjen e pjesën suaj të pasme poshtë?  Nuk keni më se për çfarë të kërkoni – në vijim ju paraqesim 10 mënyrat se si ti formësoni vithet në mënyrë që ato të dukun bukur. Duke e ditur se vera është shumë afër, atëherë secila nga ju keni dëshirë të keni vithe seksi pëpara se të shkoni në pllazhë dhe rreziteni nën rrezet e diellit.

  1. Step Up

best-butt-e-1

Ju duhet një stol si në fotografi apo një karrige me këmbë të shkurtëra për të bërë ushtrimin Step Up:

  • Vendosni këmbën e djathtë në karrigë, kurse këmbën e majtë mbajeni në dysheme.
  • Tani ngrituni mbi stol me ndihmën e këmbës së majtë dhe përkuluni, dhe ngrituni, pastaj kthehuni në dysheme, dhe ndërroni këmbën, tani më këmbën e majtë vendoseni në stol, dhe me ndihëmn e këmbës së djathtë kërceni mbi stol. Përkuluni dhe më pas kthehuni në stol, dhe me pas në dysheme. Kryeni 3 seri me nga 15-20 përsëritje.
  1. Plank-Leg-Lifts

best-butt-e-2

Vendosuni në poziten sikur do të bënit ushtrimet Plank. Shtrijuni nëdysheme, me gjoks kah dyshemeja. Vendosni dy duart përpara në atë mënyrë siku do të bënit pompsa(skleka). Afër duhet të keni një top elastik ashtu siç e shihni në fotografi. Vendosni dy këmbët një nga një në top duke u mbështetur më zogun e këmbës. Kur të fitoni baraspeshën, filloni të ngritni njërën këmbë, pastaj tjetrën. Gjatë të tërë kohës mbani shpindën drejtë dhe përqendrohuni në baraspeshën që keni fituar. Kryeni 3 seri me nga 10-12 përsëritje më këmbën e majtë dhe të njëjtat përsëritje me këmbën e djathtë.

  1. Jump Squatsbest-butt-e-3

Merrni një trakë të gomës, dhe vendoseni në dysheme. Pozicionohuni në këtë trakë duke qëndruar drejtë fillimisht. Përkuluni deri në atë mënyrë që keni thyer gjunjët  si në fotografinë që po shihni. Pastaj me ndihmën e duarve kërceni lartë sa mundeni, dhe kur të keni kërcyer maksimalisht, ngritni duart lart, nese e keni tavanin e shkurtër, prekeni me duar. Nga kërcimi i lartë kthehuni në pozitën fillestare të Squats si në fotografi. Kryeni 3 seri me nga 12 përsëritje. Ky ushtrim shpejton rrahjet e zemrës në mënyrë që të shkrini më shumë kalori.

4.Superman Ball lifts

best-butt-e-4

Ky ushtrim sfidon muskujt e vitheve, dhe është ushtrim i kombinuar nga ushtrimi Superman, që kryesisht praktikohet për ushtrimin e muskujve të barkut.

Shtrijuni në bark, dhe fusni një top elastik ndërmjet këmbëve ashtu siç mund ta shihni në fotografi.Shtrëngoni muskujt e barkut,  dhe zgjatni duart përpara aq më shumë që mundeni. Filloni të tërheqeni lartë si dhe këmbët prapa poashtu të tërheken prapa lartë ashtu siç mund të shihni në fotografi. Qëndroni në këtë pozitë për 10 sekonda, më pas ngadalë lëshohuni të shtrirë në dysheme. Bëni 10 përsëritje të këtij ushtrimi.

  1. Superwoman

best-butt-e-5

Shtrijuni në dysheme mbi një trakë që keni shtruar.Këmbët prapa shtrini të tërat. Mbani qafën drejtë. Më krahët dhe këmbët të drejtuara fitoni toruan(baraspeshën) dhe në të njejtën kohën tërhekeni këmbët lartë si dhe përpara tërhequni lartë me krahë dhe me kohë duke qëndruar drejtë koka. Qëndroni në këtë pozitë siç edhe mund ta shihni në fotografi për 2-5 sekonda dhe më pas shtrijuni në dysheme ngadalë duke përfunduar një seri. Bëni sa më shumë përsëritje të këtij ushtrimi brenda 1 minuti.

1 thought on “5 ushtrime për të pasur vithe të bukura”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *