6 gjërat që duhet t’i ketë partneri juaj i fitnesit

Të keni një partner që ka dëshirë të qojë pesha është gjëja më e mirë që mund ta keni në arsenalin tuaj të progresit në fitnes. Një shprehje thotë “Hekuri rrahet me hekur…një njeri formëson tjetrin”. Partneri apo shoku/shoqja për fitnes është një motivim më shumë për ju, që ju shie drejt arritjes së qëllimeve tuaja. Kështu që, mo e injoroni këtë gjë dhe shikoni më poshtë cilat janë karakteristikat që duhet t’i ketë partneri juaj i fitnesit.

1. Fleksibilitetin
1

Kur flasim për fleksibilitet, mendojmë të jemi të përpiktë në kohë. Fleksibiliteti është një nga karakteristikat më të rëndësishme të partnerit të treningut. Nuk duhet të pritni marrëdhënie reciproke të dobishme në punën tuaj nëse nuk bëni kompromise me partnerin. Në këtë mënyrë fleksibiliteti është në nivel të lartë.

2. Serioziteti
2
Përpikmëria në orar është vetëm një pjesë e vogël e këtij ekuacioni. Spotting, ndihma në negativitete dhe sigurimi i përsëritjeve të detyruara janë gjërat që kërkojnë vëmendje në detaje dhe siguri. Një partner i mirë është i besueshëm në këtë drejtim.

3. Sinqeriteti
4
Një partner i mirë i treningut është i ndershëm, ka reagime të sakta për atë se cfarë po bëni. Ai ju tregon nëse keni nevojë për përmirësime apo jo. Një partneritet reciprok duhet ndërtuar me sinqeritet.

4. Dëshira
5
Ju duhet të keni një partner treningu që ka dëshira të ngajshme apo të njëjta me të juajat. Nuk do të thotë që të keni qëllime të njëjta, por vetëm dëshira, në mënyrë që të dy të dini se po shkoni drejt një dickaje. P.sh. Partnerite i mrekullueshëm ka në mes të bodibilderave dhe peshëngritësve.

5. Kulturën
featured-content-large_ds-photo_getty_article_81_192_78362824
Kultura e grupit të treningut apo të partnerit ka një rëndi vitale. Mbetet që ju të vendosni nëse keni dëshirë të jeni pjesë e një grupi që ju ngacmon me fjalë apo të një grupi që ju lavdëron me fjalë dhe mundohet t’ju motivoj me fjalë të mira. Kjo varet e gjitha nga ju, në atë se tek të cila gjeni veten.

6. Periodizimi
overhead-press_1
Periodizimi nënkupton planifikimin sistematik të ushtrimeve. Por, mos hidhni poshtë mundësinë për të ushtruar me dikë që është njëjtë i motivuar sepse nuk do t’ju përshtatet planit tuaj “perfect”. Shpesh mund të ushtroni më shumë kur jeni me dikë sesa vetëm, andaj dilni jashtë planit të ushtrimeve nganjëherë.

Ka shumë gjëra tjera që duhet të ketë partneri juaj i treningut por këto janë disa nga faktorët të cilët ndoshta nuk i keni konsideruar. Në fund, e gjitha është tek gjetja e mënyrave për të krijuar më shumë punë dhe intensitet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *