6 lëvizje në joga që mund t’i bëni çdo ditë

Praktikimi i kësaj metode qe vjen qe nga lindja e largët sjell me vete shumë benefite dhe avantazhe për shëndetin psikofizik tonin. Para se gjithash vlera e tyre lidhet me relaksimin e muskujve, por edhe me disa drejtime të caktuara të shëndetit.

1. Pozicioni i maces qe shtriqet. Ve ne veprim te gjithë kolonën vertebrale, veçanërisht e nevojshme pasi ke ndenjur per 7-8 ore ulur, apo shtrire. Pra rekomandohet te behet zakonisht ne mëngjes.
2. Pozicioni i qenit me kokën e ulur. Ngjan me pozicionin e pare dhe vlen thuajse për te njëjtat gjera.
3. Përkulja përpara. Zakonisht këshillohet te behet pas një kohe te gjate qëndrimi ulur. Pra gjate dhe pas pune.
4. Përkulja përpara nga pozicioni ulur. Këshillohet te kryhet sidomos pas dreke pasi favorizon tretjen.
5. Pozicioni i luftëtarit. Këshillohet pas dite rreth orës 16, kur ne organizëm vërehet një rënie e sheqernave.
6. Pozicioni i pëllumbit. Këshillohet te kryhet ne darke dhe ndikon ne relaksimin e ijëve.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *