6 testet e Fitnesit të cilat ju duhet të jeni në gjendje ti kaloni

6 testet e Fitnesitt të cilat ju duhet të jeni në gjendje ti kaloni

Përgatitni trurin për provimet në Fakultet duke sfiduar trupin tuaj në palestër.

Pranvera është më në fund këtu, që do të thotë se të gjithë ju studentët keni afatin e prillit në Fakultet. Për të gjithë kolegët tuaj, do të thotë se qëndroni koti dhe silleni vërdallë sa më gjatë që të mundeni para se të pini kafe dhe rostiçeri(Snacks) të kriposura që janë plotësisht të procesuara. Mos e lejoni vetën të shkoni në të njejtën rrugë – përdoreni kohën me mençuri (së paku përdoreni më mirë kohën se kolegët tuaj). Dhe sigurisht, mos i leni anash ushtrimet kur keni gjithë ato orë të tëra për të studiuar. Pushoni nga të studiuarit provimet që do të hyni në afatin e prillit për pak çaste, dhe lexoni më poshtë këshillat dhe rekomandimet nga trajneri Dan Trink.

  1. Qëndroni vetëm me duar në pozitën plank në dysheme

fitnestest1

Harroni për lëvizjet e tepërta dhe tendosjen e shpindës që vie nga kërrusja. Dërrasa e qëndrimit është një gjë bazike për të gjitha ushtrimet e barkut. Vetëm vendosni bërrylat në dysheme dhe mbani pjesën tjetër të trupit drejtë,  duke mos lënë këmbët apo shpindën të lëshohen dhe prekin në dysheme(mund të mbani krahët të shtrira, por shumicës I duket më e lehtë të veprojë me vendosje të bërrylave në dysheme). Nëse nuk mund ta bëni këtë gjë për dy minuta, bëni disa ushtrime tjera më bazike të barkut në mënyrë që të forconi muskujt e barkut  Nëse më  pas mund të qëndroni me bërryla në dysheme, atëherë shikoni nëse duhet ndonjë përmirësim të vogël. Bëni rregullisht këtë ushtrim në minutën e parë, heqni këmbën e parë dhe qëndroni me një këmbë në minutën e dytë, dhe ndërroni këmbën dhe qëndroni me tjetrën këmbë në minutën e tretë.  Ose baraspeshoni parakrahët dhe prekni tokën me duar dhe filloni të zgjateni përpara.

KOHËZGJATJA E USHTRIMIT SI NOTË KALUESE: 2 minuta

  1. Bëni squat(përkulje me këmbë) me peshë të trupit tuaj

fitnestest2

Ushtrimet Squats janë një element tjetër kryesor  që ndikojnë në trurin tuaj. Trink thotë se ky ushtrim ka potencial për ngritje të peshave të rënda në çfarëdo sporti dhe aktivitetet që merrni pjesë, ashtu që keni vëmendjen  Kryerja e ushtrimeve me peshë trupore është e arritshme për secilin prej jush, që I rrini gati këtyre llojeve të ushtrimeve, dhe sigurisht që është e mundshme të arrini të përmbushni këtë qëllim për këto ushtrime. “Provoni me 1 e ½ herë me peshë te trupit tuaj dhe shanset që të jepni përshtypje të mira do ti keni të mëdha dhe të jeni në qendër të vëmendjes, “ thotë Trink. “Dy herë e peshës suaj trupore dhe ju jeni më shumë se një njeri.”

KOHËZGJATJA E USHTRIMIT SI NOTË KALUESE: Bëni squat me peshë të trupit tuaj

  1. Bëni 500 rrotullime të shiritit për 90 sekonda apo më pak

fitnestest3

Shanset veç janë, por ju sigurisht që nuk keni qenë një nga ata që keni qenë pjesë e ekipeve prestigjioze të ekipeve të sportit në fakultetin tuaj, por kjo nuk do të thotë se duhet ta nënvlerësoni këtë pajisje që mund të ndodhet në ndonjë kënd jo të dukshëm të palestrës. Kjo pajisje ju mundson të ushtroni tërë trupin dhe është një gjë tjetër që duhet të mësoni trupin të ushtroni më këtë pajisje para se të keni diplomuar. “Të bërit 500 rrotullime të shiritit për 90 sekonda ju kërkon durim dhe punë të vazhdueshme si dhe teknikë të përsosur, “   thotë Trink, duke theksuar se duhet të fusni këtë ushtrim në regjimin tuaj të ushtrimeve.

KOHËZGJATJA E USHTRIMIT SI NOTË KALUESE: 500 rrotullime për 90 sekonda

4.15 Ushtrime Pull-ups(Tërheqje nga lartë) pa ndërpre

 

fitnestest4

Hapi tjetër është ti bëni 15 tërheqje nga lartë (pull-ups), një ushtrim tjetër klasik që e keni bërë nga shkolla fillore, në lëndën Edukatë Fizike. Trink thotë se qëllimi këtu varet bazuar nga pesha trupore që keni: 15 pull-ups rekomandohet për ata që kanë peshë 80-90 kg, por ai preferon ose rekomandon 20 pull-ups për ata që kanë peshë 60-70 a po me pak kg. Nëse peshoni 90 e më tepër kg, atëherë bëni edhe 12 pull-ups. Nëse të gjitha këto janë të pa arritshme, atëherë provoni ngadalë të mësoni trupin duke filluar me 1-5 pullups, dhe çdo ditë do të fitoni fuqi për të u ngritur lartë.

KOHËZGJATJA E USHTRIMIT SI NOTË KALUESE: 15 pull-ups (tërheqje lartë) pa ndërpre

  1. Vraponi 1.5 km për 9 minuta

fitnestest5

“Duke konsideruar se ka njerëz që mund të vrapojnë 1.5 km për 4 minuta, të vrapuarit e 1 km për 9 minuta nuk duhet të ju duket problematik, ” thotë Trink. “Sidoqoftë, nëse këni kaluar më shumë kohë duke ushtruar me pesha dore se sa të keni vrapuar ne treadmill, mund të jetë më e vështirë se që mendoni.” Kardio është e rëndësishme! Dhe e tërë filozofia e kësaj është të ju bëjë juve të kompletuar fizikisht, me baraspeshë të duhur. Përmbajuni kësaj ideje në palestër poashtu.

KOHËZGJATJA E USHTRIMIT SI NOTË KALUESE: 1.5 km për 9 minuta

  1. Kërceni në boks me 66% të lartësisë suaj

fitnestest6

Ky ushtrim ju jep një element shpërthyes në testin përfundimtar në fitnes. Nëse kryesisht bëni ushtrime themelore të forcës, kjo mund të jetë edhe një gjë që ta përfshini në orarin tuaj të zakonshëm për të ju mbajtur juve në formë. Teknika është e rëndësishme kur të kërceni në boks, si çdoherë, por nuk duhet edhe aq teknikë për këtë ushtrim, dhe për atë arsye është plotësisht e arritshme për ju të bëni këtë ushtrim. Sipas Trink, “2/3 e gjatësisë suaj është një qëllim I madh për të e arritur por njëjtë ka qenë edhe dalja me 3 femra nga e njëjta shoqëri. ” Uou, përderisa jeni një lloj zoti I vetvetës, të shpresojmë se nuk është edhe aq e vështirë. Gjithë të mirat me provimet e afatit të prillit, duke përfshirë edhe këtë. Do të ju duhet.

KOHËZGJATJA E USHTRIMIT SI NOTË KALUESE: Kërcimi në boks me 66% të lartësisë suaj

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *