6 ushtrime për të pasme të përkryera

1 “Kickback”
Ne na pëlqen kjo lëvizje e thjeshtë. Për ta bërë këtë, filloni duke qëndruar mbi të katër gjymtyrët. Për 90 sekonda, ushtroni këmbën tuaj të djathtë prapa jush me një kënd 90 gradë. Të njëjtën gjë bëjeni me këmbën e majtë. Përsëriteni këtë ushtrim tre herë.
2. “ Side-walking lunges”
Ky ushtrim forcon deri në pjesën e jashtme të vitheve tuaja.  Drejtoni  këmbën e djathtë anash, ndërkohë që gjuri i majtë është i mbledhur dhe zgjateni atë anash. Bëjeni 10 herë dhe kaloni në  anën e majtë.
3. “The hydrant”
Ky ushtrim ka si synim muskujt glutealë dhe këllqet. Filloni duke qëndruar mbi katër gjymtyrët. Duke mbajtur gjurin e djathtë anash, përthyejeni paralel me ijet tuaja për 90 sekonda. Pastaj kaloni në anën tjetër. Përsëriteni këtë rotacion tre herë.
4. “Kettlebell Swings”
Ky ushtrim djeg kaloritë dhe tonifikon trupin tuaj. Fillojeni këtë ushtrim duke mbajtur  të dyja duart me gjerësi të ndarë të këmbëve. Nëse do ta praktikoni ushtrimin në shtëpi, përdorni si mbajtëse veringën e një kazani qumështi, apo një objekt tjetër të përshtatshm. Drejtoni shpinën, zgjasni të pasmet tuaja duke ushtruar dhe krahët ndërkohë. Qëndroni plotësisht ulur në bisht në momentin që zgjateni poshtë. Përsëriteni tre herë në intervale 30-45 sekonda.
5.  “The hip extension”
Filloni duke qëndruar mbi katër gjymtyrët dhe duke mbajtur të ngritur këmbën tuaj të djathtë dhe duke e shtyrë atë mbrapa në një drejtim me shpinën, paralel me lartësinë e kofshës tuaj. Bëjeni këtë ushtrim për 90 sekonda dhe pastaj provojeni me këmbën e majtë.
6.  “Stair Ruins”
Filloni duke xhiruar tek shkallët duke mbajtur një hap në kohë, pastaj dy  hapa në kohë dhe më pas tre hapa në një kohë. Filloni duke e bërë dhjetë herë rresht më pas duke e shtuar.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *