6 ushtrime për vithe tërheqëse

Kurrë nuk është vonë të shtrëngoni pjesën tuaj të poshtme. Filloni me këtë rutinë, e cila është dizajnuar dhe demonstruar nga trajneri i CosmoBody- Astrid MekGuajër. Gjithçka që ju duhet janë një trup me peshë të lehtë dhe një me peshë të rëndë.

Arritje e alternuar e këmbës

vithe1
Merrni një qëndrim të gjerë me gishtërinjtë tuaj kthyer pak jashtë. Përdorni njërën dorë për të mbuluar pjesën e sipërme të dorës tuaj të kundërt. Duke mbajtur gjunjët dhe bërrylat mbyllur, përkulemi nga beli duke u zgjatur deri tek këmba juaj e majtë. Shtrydhni prapanicë tuaj për të qëndruar prap drejtë pastaj përsëritni në anën e kundërt për të përfunduar një seri. Vazhdoni me alternimin deri në 30 sekonda.

Zgjatje të alternuara me përdredhje

vithe2

Qëndroni me bërrylat e lakuara në pjesën e jashtme në gjatësinë e shpatullave. Duke mbajtur shpatullat tuaja bërë pirg mbi ijet e juaja, merrni jë hap të madh me këmbën e djathtë dhe lakoni të dy gjunjët në një kënd 90 shkallë, duke mbajtur gjurin e parë bërë pirg mbi kyçin e këmbës së parë. Përdredhuni në bel duke u kthyer në drejtim të anës së djathtë. Përdredhuni mbrapsht në pozitën fillestare, dhe vazhdoni me këmbën tjetër, gjithmonë duke u përdredhur drejtë këmbës që keni përpara.

Zbritje me një këmbë

vithe3
Qëndroni drejtë me të dy këmbët së bashku. Duke mbajtur këmbët drejtë, zhvendosni peshën tuaj në këmbën e majtë dhe përkuluni para nga beli duke zgjatur këmbën e majtë mbrapa, duke arritur drejtë dyshemesë para jush me të dy krahët. Prekni dyshemenë, pastaj shtrëngoni prapanicën derisa ktheheni në pozitën fillestare. Vazhdoni me përsëritjen e kësaj lëvizjeje 30 deri 4 sekonda e më pas vazhdoni me këmbën e djathtë.

Dërrasë në kërcime të bretkosës që lutet
vithe4
Merrni një qëndrim të gjërë me gishtërinjtë tuaj të përballura jashtë, vendosni të dy duart në dysheme në gjerësinë e supeve. Kërceni me këmbët duke u kthyer në pozitën e dërrasësm angazhoni thelbin tuaj për të kërcyer me të dy këmbët përpara duke u kthyer në pozitën e brektosës, me çka i ngritni duart në pozitën e lutjes në gjoks. Vendosni prap shuplakat në dysheme me çka do të filloni sërisht me serinë tjetër.

Ngritje e trapit me peshë
vithe5
Kapni nga një trap me peshë në çdo dorë dhe mbani para ijeve tuaja me shuplakat drejtë trupit tuaj. Qëndroni me këmbët hapura sa beli dhe me shputat e drejtuara përpara. Përkuluni ngadalë nga gjunjët dhe me shpinë të drejtë, duke u lakuar përpara nga beli, duke lejuar që pesha e trapit të drejtojë gjoksin drejt dyshemesë. Kur trapi të kalojë gjunjët, angazhoni prapanicën dhe shtrëngoni ijet e brendshme duke ngritur gjoksin dhe duke u kthyer në pozitën fillestare. Vazhdoni.

Ulje në bisht me peshë
vithe6
Kapeni një peshë në çdo dorë dhe mbajeni mbi supe. Qëndroni me këmbët e hapura sa ijet, gishtat e drejtuara përpara. Nga kjo pozitë uluni prap në bisht duke mbajtur gjoksin lart dhe gjunjët pas gishtërinjve të këmbëve. Shtrëngoni prapanicën të ktheheni sërisht në pozitën fillestare. Vazhdoni.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *