6 ushtrime që rekomandohen për një bark të përkryer

Më poshtë janë 6 ushtrime që këshillohen për to dhe, veç tyre, i bëjnë mirë edhe përmirësimit të ekuilibrit, drejtqëndrimit të trupit si dhe dhimbjeve të shpinës.

1. Pozicioni i qenit

Favorizon qëndrueshmërinë e zonës lumbare

2. Mbaj ekuilibrin me top. Forcon rezistencën

 

3. Ushtrime për barkun vetem me një këmbë

Në këtë rast do të mobilizoni edhe muskujt e këmbës tjetër për të qëndruar në ekuilibër

4. Beni lëvizje rrethore

Bëni nga pesë rrotullime për secilin kah të lëvizjes

5. Pozicioni i Spiderman-it

Vazhdoni për 30 sekonda për secilën nga këmbët

6. Ushtrime për muskujt e barkut me dy këmbë

Përsëriteni ushtrimin 10 herë.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *