7 arsye përse duhët të ushtroni pjesën e sipërme të trupit

  1. Përmirsimi I performancës

Prej atletëve profesionist deri tek personat e zakonshkëm, të ushtruarit e pjesës së sipërme të trupit mund të përmirësojë performancën në përgjithësi gjatë rutinës ditore.

  1. Qëndroni në formë përderisa rigjeneroheni nga lëndimi

Ushtrimet e pjesës së sipërme të trupit sjellin një mënyrë që të jeni në formë përderisa rigjeneroheni nga lëndimi në pjesën e poshtme të trupit, lëndimi I gjunjeve apo këmbëve. Këto ushtrime janë të mira pë rata që vuajnë nga molisja por edhe nga paralizimi I trupit.

  1. Ushtrimet Cross

Ushtrimet Cross me ushtrimet për pjesën e sipërme të trupit rrisin efikasitetin e përgjitshëm, fuqinë, dhe qëndrueshmërinë, si dhe zvogëlojnë rrezikun nga lëndimi.

  1. Kryeni nxemjet paraprake në mënyrë të duhur

5 Minuta për një ushtrim të pjesës së sipërme, nërroni drejtimin çdo 30 sekonda, nxemjet përgatisin krahët, bërrylat, kyçet e duarve, gjoksin, shpindën dhe qafën për ushtrimin e rradhës.

  1. Lëvizni në të gjitha drejtimet

Rezistenca ndaj dy drejtimeve ju lejon që të ushtroni edhe prapa edhe pas. Ju ndihmon në ngarkimin e një grupi të muskujve dhe zvogëlon rrezikun nga lëndimi si pasojë e mos baraspeshës së muskujve. Ajo poashtu zvogëlon lodhjen, që si pasojë rezulton në aftësinë për të zgjatur ushtrimet.

  1. Përmirëson fuqinë dhe stabilitetin e kurrizit

Lëvizjet e pjesës së sipërme të trupit e shtyjnë kurrizin të stabilizojë muskujt, duke forcuar muskujt e barkut dhe shpindës.

  1. Rrit aktivitetet e përditshme

Kyçi I shpatullës lëviz më shumë se kyçet tjera në trup. Fleksibiliteti është I rëndësishëm sepse ju mundëson krahëve që të performojnë të gjitha llojet e aktiviteteve siç janë: tërhekja, shtyrja, zgjatja dhe ngritja e peshave.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *