7 Benefite të pabesueshme të vrapimit në pllazhë

Jemi në prag të verës, dhe nëse shkoni në deti, duhet që sportin mos t’a leni anash. Vrapimi në pllazhë konsiderohet mjaft i mirë për vijën trupore, prandaj më poshtë mund të lexoni për 7 benefitet e vrapimit në pllazhë.

  1. Shkrini 30% më shumë kalori

Vrapimi në rërë të pllazhës ju bën të ushtroni më shumë në fitnes. Energjia që sjellë nxehtësia e rërë në shputat e këmbëve, ju jap edhe ju  më shumë energji, forcon muskujt, dhe ju bënë më fit, duke ju ndihmuar të shkrini kalori për 30% më shumë se vrapimi në teren të zakonshëm.

  1. Vrapimi i rregullt në pllazhë ju ndihmon të parandaloni lëndimet

Vrapimi në rërë duke mos mbathur asgjë në këmbë, forcon dhe stabizion muskujt e gjunjeve, nyjet e këmbëve, dhe shputën e këmbës, deri në atë masë që ju forcon dhe përgatit për të ushtruar më fortë në fitnes. Për atë arsye, vrapimi i vazhdueshëm dhe forcimi i këtyrë muskujve, parandalon lëndimet e zakonshme gjatë ushtrimeve në fitnes.

  1. Pllazhat janë si kurse natyrale të përforcimit

Përderisa të tjerët ju shikojnë teksa ju vraponi, dhe mendojnë se si mund t’a durosh tërë atë nxehtësi të rërës në shputat e këmbëve tuaja, duhet ta dini se vrapimi në rërë është i përsosur për ushtrimet e rezistencës si dhe shtrëngimin e këmbëve.

Për të provuar shkaktësinë, vraponi buzë detit, ku shputat tuaja shkelin edhe mbi deti, duke vrapuar here shpejtë dhe here ngadalë. Pastaj vraponi më larg detit, aty ku rëra është më e nxehtë, do keni shputa të përforcuara.

4.Pushoni kyçet deri sa vraponi

Vrapimi në rërë nuk i ngarkon kyçet dhe nyjet e këmbës. Në të vërtetë,  gjatë vrapimit në rërë ju do ti keni kyçet dhe nyjet thuaja të pushuara, dhe nuk do të ndjeni aspak lodhje.

Vrapimi në rërë është i mirë poashtu për muskujt e poshtëm të pasëm të këmbëve, duke i mbrojtur ato nga lëndimet që vijnë në ushtrimet e tjera. Vrapimi në rërë është i mirë edhe për muskujt e kërcit që parandalon lëndimin e tyre.

  1. Konsiderohet si një “meze” e natyrës

Asgje nuk e zëvendëson notimin në oqean, pas një vrapimi efektiv në rërë. Zhytja e shpejtë në deti  nuk do të ju jep benefite rigjeneruese njejt sikur një dush i ftohtë, por do të ju zbus muskujt e ngarkuar nga ushtrimet, duke ju bërë që të ndjeheni me të freskët.

  1. Bukuria e pllazhës

Asgjë nuk është vrapimi se ajo se çfarë është natyra përreth që ju rrethon. Pllazha e madhe ne Ulqin, pllazhet në Shqipërinë e Jugut, ju do të ndjeni ajrin e fresket që do të depërtoj në mushkëritë tuaja. Era e detit është shumë shëruese dhe rregullon punën e mushkërive, duke përmirësuar qarkullimin e gjakut.

  1. Provoni të vraponi zbathur

Ju do të ndjeheni më i fuqishëm kur të vraponi zbathur në rërë. Ajo ju shtrëngon gishtat e këmbëve, që forcojnë më pas muskujt e poshtëm të pasëm të këmbëve.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *