7 këshilla për të kaluar një verë të shëndetshme

Mos i kapërceni asnjëherë vaktet, përkundrazi shtoni disa mini vakte ndërmjet 3 kryesorëve.

Ditët janë të gjata dhe përgjithësisht lëvizet më shumë dhe flihet më pak. Për këtë arsye këshillohet konsumimi i shpeshtë dhe nga pak i frutave, perimeve, kosit, djathrave të lehta, peshku i pjekur në zgarë, mishi i bardhë etj.

1.Shmangni ushqimet e konservuara dhe të përpunuara. Konsumoni akullore, por kujdes me sasinë.

2.Frutat, perimet dhe gjithë ushqimet bimore kontribuojnë për të lehtësuar funksionimin e aparatit tretës. Lajini mirë zarzavatet dhe perimet, sidomos nëse i konsumoni të gjalla.

3.Lejohen ushqimet që garantojnë një ushqyerje komplete por të lehtë, e tillë mund të jetë një ëmbëlsirë.

4.Pini dy litra ujë në ditë, pasi për shkak të djersitjes rrezikoni dehidratim. Edhe lëngjet e frutave dhe frutat e lëngshme janë shumë të mira për hidrtatim.

5.Kujdes me pijet e ngrira, mund të përcjellin baktere të ndryshme.

6.Është shkencërisht e provuar se reduktimi i kripës në regjimin ushqimor ka vetëm dobi si tek personat me tension të lartë edhe tek ata që nuk kanë probleme të tilla.

7.Koordinoni me aktivitetin e ditës, duke ndjekur një stil të shëndetshme jete si dhe duke eleminuar orët e pikut.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *