7 këshilla si të gjeni kohë për fitnes!

Të gjithë jemi shumë të zënë me punë dhe mund të jetë e vështirë të gjejmë kohë për fitnes.

Por këto 7 këshilla do t’na ndihmojnë të gjejmë më lehtë kohë për fitnes dhe të bëjmë hapa të duhur drejt një trupi të shëndetshëm.

1. Bëjeni fituesin prioritet

Është e lehtë të gjeni arsyetime për të mos shkuar në fitnes, për shkak të shumë aktiviteteve të shumta në ditë. Shumë të lodhur, të zënë…të gjithë kemi këtë problem. Por nëse dëshironi të bëni fituesin pjesë të jetës suaj, ju duhet të gjeni kohë për t’u marr me të. Bëni orarin për ushtrime, ashtu sikur do ta bënit për të gjitha aktivitetet tjera. Shkruani atë në kalendar dhe përmbajuni atij orari.

2. Bëhuni tinëzar

Bëni fitnes dhe jashtë palestrës me aktivitete të vogla si ngjitni shkallët për në vend të punës. Ecni për në punë dhe komunikoni direkt me kolegët e zyrave tjera, jo me emaila.

3. Luani

Nëse keni fëmijë apo kafshë shtëpiake, bëhuni aktiv me ta. Bëhuni një kampionat sportiv. Të ushtroni fitnes, nuk do të thotë të jeni vetëm në palestër. Luani me fëmijët tuaj në oborr. Duke u argëtuar kështu, fituesi do t’ju duket detyrë më pak e frikshme dhe e vështirë.

4. Zgjohuni herët

Të bëni palestër në mëngjes, do t’ju ndihmojë të jeni më të përqendruar gjatë ditës dhe punëve tuaja që keni. Gjithashtu, kur nisni ditën me fitnes ju nisni ditën me një ndjenjë të arritjes dhe kështu kjo ju motivon për punët në vazhdimisht.

5. Jini të përgatitur

Nëse do të shkoni në mëngjes në fitnes, bëni gati të gjitha gjërat që ju duhet për në palestër një natë më parë. Kështu ju nuk do të nguteni në mëngjes dhe do të shijoni gjithë rrugën dhe ushtrimet.

6. Bëjeni rutinë

Nëse fituesi gjatë kohës së drekës ju përshtatet më shumë, qëndroni aty. Përditshmëria do të ketë gjithmonë diçka që t’ju prish orarin, por mos e lejoni këtë, mos gjeni justifikime për të mos shkuar në fitnes.

7. Gjeni mënyrat sesi mundeni

Në vend se të gjeni arsye se nuk mund të shkoni në fitnes, mundohuni të gjeni mënyra se mundeni. Njerëzit gjejnë miliona arsye pse nuk mund të shkojnë në fitnes, por provoni të ndryshoni mënyrën e të menduarit dhe gjeni kohë e mënyra se si mundeni . Nuk keni kohë të ushtroni çdo ditë nga një orë, atëherë shkoni vetëm atëherë kur mundeni. Nuk mund të përballoni pagesën e fituesit, atëherë shkoni për ecje apo vrapim, bëni ushtrime me pesha. Fokusohuni në pozitiven e asaj çfare mund të bëni dhe provoni të eliminoni negativet e asaj që nuk mundeni.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *