7 lëvizje që të humbni peshë të tepruar në mënyra të shpejta

Edhe nëse ju i quani ushtrime për tu dobësuar shpejt, nuk ka asgjë të shijshme apo dashur për ato! A thua se kush i ka emëruar këto ushtrime kështu? Si të i heqni qafë këto ushtrime? Mirë pra, së pari ajo shprehja e famshme se muskujt e barkut bëhen në kuzhine, që do të thotë së të ushqyerit e baraspeshuar, duke konsumuar elemente që janë të rëndësishme për organizmin është çelsi për bark të rrafshët. Së dyti, ne duhet të forcojmë dhe shtrëngojmë muskujt anësor. Këto 7 ushtrime kanë lëvizje të shkëlqyeshme që përfshijnë pjesë të rëndësishme të trupit, por ato përqëndrohen në kurriz. Bëhuni gati “gdhendur” pjesën e mesme të trupit me këto lëvizje apo ushtrime më poshtë!

  1. V-Ups

01-7-exer

Merrni një trakë të gomës dhe shtrijeni në dysheme. Shtrijuni plotësisht duke u bazuar në fotografi. Shtrini këmbë drejtë, si dhe krahët në anën e kundërt duke i mbajtur afër veshëve. Në mënyrë të njëkohëshme, ngritni këmbët dhepërpjekuni që me maje të gishtave të duarve ti prekni majat e këmbëve të ngritura lartë duke u përpjekur me ndihmën e pjesën e sipërme të trupit. Duhet të formoni një lloj formë diçka si të shkronjës V. Më pas lëshoni në pozitën fillestare. Bëni sa më shumë përsëritje të lëvizjeve të tilla brenda 60 sekondave.

  1. Qëndrimi “në të kartërtat”

02-7-exer

Përkuluni në gjunjë dhe merrni pozitën e të qëndruarit në duar dhe këmbë, ashtu siç e shihni në fotografi. Sigurohuni që keni drejtuar shpindën dhe duart tuaja janë pikërisht përfundi shpatullave tuaja. Ngritni këmbën e djathtë dhe përkalojeni këmbën e majtë, duke prekur me majë të këmbës së djathtë dyshemenë. Pastaj ngritni këmbë dhe mbështeteni dhe prekeni këmbën në anën e djathtë. Përpjekuni ta ngritni sa më lartë që mundeni. Bëjeni të njëjtin ushtrim edhe me këmbën tjetër, të majtë. Kjo është një përsëritje. Bëni sa më shumë lëvizje anash të njërës këmbë brenda 30 sekondave, pastaj provoni me këmbën tjetër përsëritjet për 30 sekonda.

  1. Qëndrimi anash i ushtrimit Plank

03-7-exer

Vendosuni në pozitën e ushtrimit plank, duke qëndruar me bërryla dhe maje të këmbëve e kthyer kah dyshemeja, si dhe duke mbajtur kurrizin drejtë. Pastaj Përpjekuni më bërrylin e dorë së djathtë, të merrni formën si në fotografi. Mbani dorën tjetër në kuk, dhe këmbët të qëndrojnë njëra mbi tjetrën. Bëjeni këtë lëvizje 15 herë.

  1. Ulja në gjunjë

04-7-exer

Lëshoni në gjunjë. Mundohuni të përqendroni peshën e trupin në muskujt e barkut, dhe mbani një top elastik te vogël, duke u lëshuar prapa jo edhe aq shumë, ashtu siç e shihni në fotografi. Kur të jeni lëshuar prapa si në fotografi, atëherë kthehuni kah ana e majtë pastaj kah ana e djathtë duke rënduar duart në anët përkatëse me top. Mundohuni të mbani baraspeshën gjatë tërë kohës. Mundohuni poashtu të qëndroni në këtë pozitë për 30 sekonda.

5.Ngritja e peshës së lehtë anash

05-7-exer

Qëndroni në këmbë, duke i mbajtur ato larg njëra tjetrës në më pak se 1 metër. Ktheni këmbën e djathtë përpara dhe këmbën e majtë kthejeni kah ana e saj ashtu siç mund ta shihni në fotografi. Më pas, me dy duar ngritni peshën e lehtë lartë duke i mbajtur duart drejtë. Më pas, lakohuni në anën e majtë, pastaj në të djathtën. Keni kujdes me shpindë, mbani ate gjatë tërë kohës drejtë. Bëni sa më shumë këso lëvizje brenda 30 sekondave.

  1. Ngritja e topit elastik dhe lëvizja me kuka

06-7-exer

Qëndroni në këmbë, duke i mbajtur ato larg njëra tjetrës në më pak se 1 metër. Ktheni këmbët në kahje gjysmë të kundërta dhe fitoni baraspeshën. Me dy duar ngritni topin elastik lartë dhe mbajeni fortë ashtu që të mos ju rrëshqas nga duart. Më pas më anën e kukit, zbritni topin elastik në anën e majtë kah ana e njejtë që keni kthyer kukin. Përsëriteni këtë ushtrim për 15 herë me rradhë.

  1. Ushtrimi Plank Pendulum

07-7-exer

Merrni pozitën në atë mënyrë sikur do të bënit pompsa. Mbani shpindën drejtë. Përcjellni edhe fotografinë për lëvizjet e këtij ushtrimi. Sigurohuni që duart dhe krahët i keni përfundi shpatullave. Ngritni më pas këmbën e djathtë lartë, duke e mbajtur drejtë. Lëvizni kah e djathta, dhe pastaj në mes. Përgjatë kohës që e lëvizni, ngriteni dhe uleni këmbën. Kthejeni më pas në pozitën fillestare. Duhet të përngjajë kjo lëvizje në lëvizjen e lavjerrësit.

 

 

 

 

1 thought on “7 lëvizje që të humbni peshë të tepruar në mënyra të shpejta”

  1. Un kam proplem me unazen L5S1 kisha dasht me ju pyet cilat ushtrime Mi kishit preferuar qe nuk me shkaktojn dhimbje. Ju faleminderi per mirkuptim.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *