7 mënyrat për të qenë efektiv në shkrirjen e yndyrërave

Nëse merrni një kapsullë në ditë, jo domosdoshmërisht do të ju dobësojë, por nëse lexoni 7 këshillat më poshtë, do të ju ndihmojnë të rritni efektet e këtyre shkrirësve të yndyrërave.

Duke pasur synim të keni muskuj të pa dhjamë dhe formësuar mirë, të ushqyerit në mënyrë si duhet dhe ushtrimet intenzive janë armët tuaja më të rëndësishme. Ju thjeshtë nuk mund hekni yndyrëra të tepërta dhe peshë të tepërt nëse nuk ushtroni mirë në palestër dhe nuk ushqeheni si duhet. Sidoqoftë, të kuptuarit mirë e konsumimit të shkrirësve të yndyrës mund të rrisë efektet e atyre ushtrimeve, duke ju dhënë “armatim” shtesë në luftën tuaj kundër yndyrës dhe peshës së tepërt në trup.

Marketi I suplementeve është I stërmbushur me shkrirës të yndyrës dhe peshës, që funksionojnë duke rritur metaboilzmin dhe termogjenezën, rritur energjinë, shtypur oreksin, ose bllokuar karbohidratet dhe thithjen e yndyrës. Vetëm nëse merrni një kapsullë, megjithatë, nuk do të jep rezulltatet e pritshme. Rritni efikasitetin e shkrirësve të yndyrës dhe peshës dhe humbni peshë dhe yndyrëra të tepërta sa më shumë duke përcjellur 7 mënyrat e mëposhtme.

1) Vendosuni në linjë

Si çdo gjë në jetë, as sa jepni po aq edhe merrni, dhe për tu formësuar nuk është një përjashtim. Ju nuk mund të përdorni një shkrirës të peshës dhe yndyrës, nëse konsumoni ushqim jo të pasur dhe mungoni në ushtrime. Nuk ka kapsulla magjike.

Një shkrirës I peshës dhe yndyrës, megjithatë, do të bëjë më të lehtë rrugëtimin tuaj drejt humbjes së peshës së tepruar. Shumë prodhime nuk janë të disenjuara vetëm për të rritur sasinë e humbjes së peshës dhe yndyrërave, por dhe mban nën kontroll oreksin dhe rrisin energjinë. Për të përfiutar nga të mirat dhe merrni kaloritë, është e vështirë deri sat ë vendosni vetën në linjë më një program të fitnesit mirë të planifikuar.

1

2) Zgjedhni shkrirësin e duhur të yndyrërave dhe peshës

Janë qindra prodhime në market më zgjedhje të llojllojshme, kështu që nuk është e lehtë të gjeni shkrirësin e duhur për ju dhe qëllimet e tuaja. Megjithatë, janë disa udhëzime të përgjithshme që mund të ju ndihmojnë. Shkrirësit e tillë kryësisht ndahen në dy pjesë: stimulus që bazohen në shkrirës të yndyrërave dhe pesheës dhe jo stimulues.

Jo stimuluesit janë të përkryer për ata që janë të ndjeshëm ndaj përbërësve me efekte stimuluese si kafeina, synefrina, tyramina, dhe johimbina. Nëse shikoni jo stimuluesit, shikoni për ato jo stimulues që përmbajnë ekstrakte të çajit të gjelbërt për shkrirjen e yndyrërave dhe peshës dhe acetil-L-carnitine dhe pëbërësit për shtypëjen e oreksit si ekstrakti caralluma fimbriata, ose fara e pasulit në formë të veshkës, dhe ekstrakti cynara scolymus.

Stimuluesit të bazuar në shkrirësit e yndyrërave dhe peshës, përmbajnë kombinim të një apo më shumë nga: kafeina, synefrina, tyramina, dhe johimbina. Këta përbërës kam për qëllim të rrisin energjinë, shtypin oreksin, dhe rrisin lirimin e yndyrërave nga qelizat yndyrore(që djeget në formë të energjisë). Sipas të gjitha gjasave ju do të gjeni përbërës të njejtë në këtë klasifikim të shkrirësve të yndyrës dhe peshës.

3) Matja e kohës është çelsi I suksesit

Nëse dëshironi të I përmbaheni një dijete të pastër dhe me kalori të redukuara, të rëndësishme për humbjen e yndyrërave dhe peshës së tepërt, përfitoni nga vetitë për shtypjen e oreksit të shkrirësit tuaj duke e marrur gjysmë ore para se të keni konsumuar mëngjesin dhe drekën. Nëse nuk ushtroni çdo mbrëmje, ose preferoni prodhimin e jo-stimuluesit, ateëherë merrni një doze gjysmë ore para darkës. Kjo nuk do të ju garantoj se do të ngopeni pas racionit të ushqimit, por do të ju ndihmojë të rrisni metabolizmin tuaj.

4) Pijeni pijen deri në fund

Pasi që shkriësit e yndyrës dhe peshës së tepruar e rrisin metabolizmin tuaj, do të kuptoni se djersiteni më shumë kur I merrni këta shkrirës. Poashtu, stimuluesit si kafeina nxisin edhe urinimin, ashtu që do të keni nevojë për banjo më shpesh. Këto kushte mund të ju paraprijnë në një gjendje të dehidrimit dhe metabolizmit të ngadalsuar.

2

Pirja e së paku 3-4 gotave me ujë të ftohtë çdo ditë, jo vetëm që do të ju mbajë të hidruar, por është treguar se edhe mund të rris metabolizmin dhe përkrah humbjen e peshës dhe yndyrërave të tepruara. Rekomandohet që të pini së paku 1 gotë(250 ml) ujë me dozë të shkrirësit për të siguruar thithje optimale dhe mbështetje me hidrim. Nëse ushtroni në një ambient të ngrohtë dhe djersiteni për më shumë kohë, duhet të pini ujë më shumë.

5) Ndërroni shkrirësit e yndyrërave dhe peshës së tepruar

Trupi bëhet I pandjeshëm ndaj disa përbërësve me kalimin e kohës, dhe e njëjta gjë ndodhë me suplementet e bazuara në stimulues. Për më shumë, përdorimi I tepruar I stimuluesve mund të ju bie në nivele të larta të kortizolit(hormon I padëshiruar që shkakton ngecje të muskulit dhe rritje të peshës dhe yndyrërave), posaçërisht nëse jeni nës stress për dijetën tuaj. Për të shmangur këto efekte kundër-produktive ju duhet të merrni suplementet e bazuara në stimulues për 3-4 javë dhe pastaj të merrni dy javë pushim. Përdorni prodhimin që nuk përmban stimulues për dy javët e ardhshme.

Mënyra më e mirë për të ditur nëse duhet të ndërroni shkrirësit është vlerësuar se si ndjeheni kur I merrni ato. Nëse pas disa jave e shihni se nuk kanë efekt si në fillim, atëherë është koha të pushoni, jo më të merrni këtë.

6) Mos keni mungesë gjumi

Njëra nga gjërat më të rëndësishme pore dhe hapat më të ndjekur në rrugën për të pasur një trup muskuloz dhe të formësuar është të keni gjumë të thellë dhe mjaftueshëm. Në të vërtetë, disa njerëz marrin këta shkrirësit që përmendëm më lartë, për të pasur energji për ushtrime sepse vazhdimisht janë ne gjendje të lodhur apo gjumi. Fatkeqësisht, kjo qasje mund të paraprijë në rritjen e kortizolit në gjak, dhe testosteronit të zvogëluar, që do të ju mbështes në kuptimin e rritjes së muskujve dhe humbjes së peshës. Gjumi është I nevojshëm për rregullim, rigjenerim, dhe balancim hormonal. Keni dëgjuar edhe më parë sepse është e shumë e rëndësishme: Fleni 8 orë gjumë të thellë.

Nëse kuptoni se shkrirësit e peshës dhe yndyrërave të tepërta që merrni pengojnë gjumin tuaj, mos merrni asnjë shkrirës të bazuar në stimulues pas dozes suaj pas drekës. Veçanërisht, ju duhet të kufizoni marrjen e ndonjë burimi tjetër të stimuluesve deri në ora 6 pasdite. Nëse ushtroni në mbrëmje, sigurohuni që suplementet që keni marrë para ushtrimeve janë kafeina dhe jo stimuluesit.

7) 1-2 gota para vrapimit

Nëse po mendoni të keni metabolizëm të përsosur, merrni shkrirës të yndyrës që përmban kafeinë dhe ekstrakt të çajit të gjelbërt që në mëngjes pasi të jeni zgjuar, dhe prapë pas gjysmë ore para vrapimit cardio. Shumica e njerëzve I ngarkojnë përfitimet termogjene të çajit të gjelbërt në përmbajtjen e kafeinës, por nuk është tërësisht e saktë. Nëse flasim në aspektim biokimik, efektet dramatike të çajit të gjelbërt janë për shkak të bashkëveprimit në mes catechin-polifenoleve(ECGC) dhe kafeinës, dhe ndikimin e tyre që lëshohet norepinefrina(NE) simpatike. Veprimi sinergjik I këtyre reaksioneve kimike pengon shkatrrimin e norepinefrinës.

3

Norepinefrina ka rol kyç në mobilizimin e yndyrës, lipolisis, dhe shtypja e oreksit. Hulumtimet e moçme kanë treguar që ata që kanë konsumuar çaj të gjelbërt para ushtrimeve kardiovaskulare, kanë pasur efekte më të mëdha të shkrirjes së yndyrërave dhe peshës së tepruar se ata që kanë konsumuar qetësues. Shtesa e kafeinës ndihmon në mobilizimin e yndyrërave në trupin tuaj që të përdoret si mbushje, rrit përqendrimin dhe ka treguar se zvogëlon dhimbjen në muskul që shkaktohet nga ushtrimet. Ju do të ushtroni më shumë dhe gjatë, dhe rrisni aftësinë tuaj të shkrini yndyrëra dhe peshë të tepruar.

3 thoughts on “7 mënyrat për të qenë efektiv në shkrirjen e yndyrërave”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *