7 ushtrime të përkryera për barkun

Ne fakt ushtrimet për muskujt e barkut janë nga me te vështirat, te lodhshmet dhe rrjedhimisht me te mërzitshmet. Veçanërisht kur je ne mbi peshe dhe ke pak bark.

Me poshtë janë 7 ushtrime qe këshillohen për to dhe qe veç tyre i bëjnë mire edhe përmirësimit te ekuilibrit dhe drejtqëndrimit te trupit si dhe dhimbjeve te shpinës.

1. Pozicioni i qenit

Favorizon qëndrueshmërinë e zonës lumbare

2. Mbaj ekuilibrin me top. Forcon rezistencën

Forcon rezistencën

3. Ushtrime për barkun vetem me një këmbë

Ne këtë rast do te mobilizoni edhe muskujt e këmbës tjetër për te qëndruar ne ekuilibër

4. Beni lëvizje rrethore

Beni nga pese rrotullime për secilin kah te lëvizjes

5. Pozicioni i Spiderman-it

Vazhdoni për 30 sekonda për secilën nga këmbët

6. Ushtrime për muskujt e barkut me dy këmbë

Përsëriteni ushtrimin 10 here

7. Ecja e krimbit

Me këtë ushtrim përfshihen jo vetëm muskujt abdominale, por edhe ato te krahëve dhe shpatullave.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *