Do të dëshironit të mendoni se nuk është kurr vonë për të filluar, por e vërteta është se koha po ecën kur bie fjala për të pasurit muskuj të barkut bukur të zhvilluar në kohë për të qenë gati për pllazhë. Mos panikoni, por filloni të ushtroni muskujt e barkut sipas këshillave më poshtë. Ju rekomandojmë të bazoheni në fotot, si dhe përshkrimin e shkurtër të secilit ushtrim për bark.

Fjala e urtë si “muskujt e barkut janë të formuar në kuzhinë” është plotësisht e vërtetë, por poashtu është e rëndësishme të siguroheni që po përdorni formën e duhur kur të punoni drejt qëllimeve tuaja mirë të definuara dhe forcimin e kurrizit. Këto udhëzime ju sigurojnë se nuk humbni kohë – ose më keq, të bëni vetën gati për lëndim.

Qëndroni i tkurrur

Nëse tërheqeni përpara dhe me pas përprapa, do të ngarkoni muskujt e barkut. Përsëriteni këtë lëvizjë për disa herë. Mund të e përsëritni deri në 12 herë.

Lëvizni lehtë, me ritëm të ngadalshëm

Lëvizni shumë ngadalë, duke u tkurrur me intensitet dhe vrull të ngadalshëm. Vrulli vie nga lëvizjet e shpejta, që edhe zvogëlohet cilësia e ushtrimeve dhe rrezikoheni nga lëndimet.

Nxjerrni frymën në majë të lëvizjes

Mbani frymën deri sa të arrini majën e tkurrjes së muskujve të barkut, për një tkurrje më të fortë. Nëse lëshoni frymën më herët, do të zvogëloni presionin në shtrëngimin e e muskujve të barkut, ashtu që nuk do të jeni në gjendje ti ngarkoni muskujt si duhet.

Mbani kokën në vijë me trupin

Mbani kokën drejt në vijë me trupin kur të ngriheni dhe tkurrni muskujt e barkut. Secila lëvizje e qafës që nuk është në drejtim me trupin, do të shkaktojë ndonjë lëndim të mundshëm.

Sigurohuni që të gjitha lëvizjet kryhen me pjesën e lartë të trupit deri në bel

Gjatë lëvizjeve lartë/poshtë të muskujve të barkut, shpinda juaj lëviz anash dhe mos e shtrëngoni shpindën në një pozitë që nuk e lëvizni.

Muskujt e barkut rigjenerohen shpejt, ashtu që nëse pushoni ndërmjet përsëritjeve të ushtrimeve

Edhe nëse pushoni për një sekond, do të jetë e vështirë të lodhni muskulin e barkut aq shumë për një kohë të shkurtër.

Bëni pauza të sakta ndërmjet serive të ushtrimeve

Pasi ta përfundoni me ushtrimet e barkut, pushoni për 60 sekonda për ti rigjeneruar muskujt e barkut, ashtu që të mund të kryeni edhe një seri tjetër të ushtrimeve të barkut. Nëse nuk pushoni siç ju rekomandojmë, muskujt e barkut do të ju lodhen dhe nuk do të arrini të permbyllni me sukses ushtrimet.

Artikuj të ngjashëm

Leave a comment

Vera po vjen

AJE GATI me
u transformu?

Kliko me poshtë dhe mëso si ta ndertosh dhe mirmbash një fizik
si të aktorve të hollivudit

FILLO trANSFORMIMIn tANI!!

Këshillat e fundit

Vera po vjen

AJE GATI me
u transformu?

Kliko me poshtë dhe mëso si ta ndertosh dhe mirmbash një fizik
si të aktorve të hollivudit

FILLO trANSFORMIMIn tANI!!