8 lloje të ushqimeve kundër Celulitit

Nga femrat e famshme deri të shoqja juaj më e mirë, ose më mirë me thënë gati çdo femër përballet më celulit. Dhe përderisa shumë femra bëjnë çdo gjë për të shkrirë atë peshë të panevojshme në trup, nuk ka ndonjë zgjidhje tjetër të sapozbuluar që do të mund të zvogëlojë ato probleme Por ka zgjidhje, sidoqoftë, dijeta dhe ushtrime që mund të ju ndihmojnë të zvogëloni dukjen e peshës së tepërt në trupin tuaj. Më posht mund të lexoni për 8 zgjidhjet e thjeshta që të keni trup më të formësuar qysh nga sot.30

Hani racionet të ushqimeve dhe rostiçeritë më orar

food-FIGHT-CELLLULLITE-feature

Nëse i përmbaheni një dijete rregullisht, do ta mësoni trurin se kur do të hani dhe kur jo, ashtu që sipas të gjitha gjasave nuk do të nxitoni dhe rrini duke pritur e emocionuar se çfarë të hani. E tëra është në rostiçeritë e paplanifikuara që i hani, dhe për shkak që përmbajnë kalori të shumta, ju bëjnë të mos prisni me padurim deri në racionin e rradhës të ushqimit.

Mos hani bukë të bardhë

1.food-cellullite

Njerëzit që hajënë bukë të bardhë, kanë më pak yndyrë në bel se ata që konsumojnë më pak karbohidrate komplekse. Më nje llojllojshmëri të prodhimeve nga mielli, është më e lehtë të mospërfillni gjërat rafinuara.Përmbajtja e prodhimeve të miellit me fibra të shumta dhe pastat ju mbajnë më të ushqyer për një kohë më të gjatë, ashtu që nuk do të keni nevojë të përballeni me një bel të deformuar.

Konsumoni dhe yndyrëra në masë

2.food-cellullite

Mund të tingëllojë kundër-intuitive, por keni besim tek ne, për të humbur peshë të tepërt,  duhet të tejkaloni frikën nga pesha e tepërt. Yndyrërat e shëndetshme që gjenden në arrat, farat, avokado dhe vaj të ullirit, ju ndihmojnë në të vërtetë të humbni peshë(si dhe celulit). Ato përmbajnë aromë, cilësi, dhe ju japin ndjënjë të kënaqësisë, të gjitha gjërat që ju nevojiten për të ju përmbajtur një plani të shëndetshëm të ushqimit. Vetëm përdorini në formë të erëzave dhe jo si ushqim bazë. Shpërndani më një lugë të vogël çaji, një avokado të copëtuar në sendviqin apo drekën tuaj ose hedhni fara të lulediellit me perime në dark.

“Tradhëtoni” në mënyrë të duhur

3.food-cellullite

Ndonjëherë kur vendosni të prishni ushqimin e tuaj të planifikuar sipas ndonjë dijete që keni, bëjeni këtë gjë në mënyrë të duhur, pra me ushqim të duhur jashta planit të dijetës. Ky koncept ju bën mirë që të humbni peshë, sepse shërben si një “shërues’ ndaj të qëndruarit strikt ndaj dijetës. Nëse vendosni të hani një ditë ushqim jashta planit tuaj të dijetës, mund të ju ndihmoj të shtoni kalori shtesë. Porse nuk të jetë paksa e vështirë që të ktheni në rrugën e përmbajtjes së dijetës të nesërmen, kur truri juaj po kurohet nga çokollada e tepruar në ditën kur keni konsumuar ushqim jashta planit të dijetës. Në vend se të mburreni se keni prishur dijetën për një ditë, gjatë krejt javës, është më mirë që të kufizoni vetën duke konsumuar ushqim jashta planit vetëm 1 herë në javë. Planifikojeni, shijojeni dhe përderisa nuk ju prish planin e dijetës.

Përqendrohuni  në ushqime të freskëta

5.food-cellullite

Nëse mbushni pjatën më shumë shije apo aroma, mund të nxis urinë duke nxitur prodhimin e hormoneve që mund të ju bëjë të hani pa kontroll. Në vend të kësaj, konsumoni biber të kuq me ushqimin tuaj, speca te djegëst, dhe pluhur pak të djegëst, të gjitha këto përmbajnë kapsacin, një komponim që mund të rrisë ngopjen dhe ju ndihmojë të hani më pak. Mund të provoni edhe shijet tjera  si turmerik apo koriander.

Konsumoni perime përgjatë një dite të javës

6.food-cellullite

Njerëzit që hajnë mish shumë, kanë gjasa që të jenë të trashë , si dhe 33 përqind e këtyre kanë dhjam në pjesën e barkut, dhe rrisin rreziqet nga sëmundjet e zemrës, kurse ata që nuk hajnë pokaq mish, janë më pak të rrezikuar. Ata që konsumojnë mish shumë, me vete marrin dhe 700 kalori.

Mbajeni vullnetin

7.food-cellullite

Të praktikuarit përsoset me të ushqyer të shëndetshëm poashtu. Sa herë që ankoheni në vete se keni konsumuar diçka që nuk e keni pasë në plan, e forconi muskulin rezistues, duke i rritur gjasat që herën tjetër që jeni të joshur, do të i bëni ballë kësaj lloj nxitjeje.

Hani meze

8.food-cellullite

Nëse hani diçka për ta shtyer urinë që keni për ushqim, para se ushqimi të jetë gati, qoftë në drekë apo darkë, do të hani më pas më pak. Zgjedhni një meze që që përmban 100 kalori, dhe pastaj hani racionin tuaj të ushqimit në këtë radhitje: së pari i hani perimet(që duhet të mbushin gjysmën e pjatës suaj), pastaj proteinat, dhe më pas bukën që përmban karbohidrate. Nëse hani së pari perime, do të ushqeni barkun dhe trurin. Perimet kanë fibra, dhe do të mendoni se hani shumë. Kur të keni konsumuar mjaftë perime, që përmbajnë dhe karbohidrate, nuk do të mund të hani më tutje.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *