8 Mitet per Humbjen e peshes

Vëllimi absolut i keqinformimit në lidhje me humbjen e peshës e bën këtë subjekt të vështirë për tu kuptuar. Ndërsa parimet themelore të humbjes së peshës janë të thjeshta, ekspertët shpesh e bëjnë procesin më të vështirë sesa duhet.

 

Një kalori është një kalori.

 

Humb Peshe:Fillo ketu

Trupi juaj metabolizon ushqime të ndryshme në mënyra të ndryshme. Proteinat, yndyrat dhe karbohidratet kanë efekte të ndryshme në urinë, sheqerin në gjak dhe në përgjigjet hormonale. Një kalori proteina nuk është e njëjtë me një kalori të sheqerit. Për shembull, 250 kalori nga një gjoks pule i pjekur në skarë mund të rritin metabolizmin tuaj dhe të zvogëlojnë oreksin dhe dëshirat per ushqim, por 250 kalori nga një kanaçe e lengjeve do të ngris sheqerin tuaj në gjak dhe mund të ndikojë në disponimin tuaj dhe nivelin e energjisë. Kaloritë nga burimet e plota, natyrore, në përgjithësi janë më të mbushura sesa ushqimet e rafinuara dhe të përpunuara.

Humbja e peshës është një proces linear.


Humb Peshe:Fillo ketu

Pesha juaj mund të luhatet çdo ditë me disa kilogram, varësisht nga kur peshoni vetveten, sa ju mbani ujë dhe llojin e ushqimit që keni ngrënë kohët e fundit. Percjellja  e humbjes së peshës ne menyre afatgjatë dhe të shëndetshme do të tregojë rezultate të përgjithshme rënëse ne peshë me periudhat te shkurta te ngritjes se peshes si dhe stagnim te here pas hereshem. Pra, mos u habitni nëse do të duhen disa ditë që peshorja të ndryshoj dhe pranoj përpjekjet tuaja.

Suplementet (shtesat ushqimore) mund t’ju ndihmojnë të humbni peshë.


Humb Peshe:Fillo ketu

Pilulat e humbjes së peshës në përgjithësi janë joefektive dhe një humbje e parave tuaja. Kur dikush thotë se ju mund të humbni peshë pa ndryshuar dietën tuaj po, Nuk eshte e vertete. Mos bjerini për të.

Humbja e peshës ka të bëjë me vullnetin, jo me biologjinë.

Humb Peshe:Fillo ketu

Aftësia juaj për të fituar ose humbur peshë ndikohet nga stili i jetës dhe gjenetika. Duke u mbështetur vetëm në vullnet pa pasur informatat e duhura eshte beteje e humbur. E vetmja mënyrë për të arritur ndryshimin është të punoni me trupin tuaj në një mënyrë që përshtatet me personalitetin tuaj dhe tendencat natyrore.

Ju duhet të hani më pak dhe të ushtroni më shumë.

Humb Peshe:Fillo ketu

Në shikim të parë, kjo tingëllon krejtësisht e arsyeshme dhe e vërtetë. Dhe ndoshta është. Por kjo këshillë është e shkurtër dhe neglizhon një mori faktorësh të tjerë që kontribuojnë në marrjen e peshës. Nëse hani për të lehtësuar stresin ose nuk keni ushtruar rregullisht, kjo kërkon një ndryshim në zakonet dhe mënyrën e jetesës suaj. Ju do të duhet të gjeni mënyra të reja për t’i plotësuar nevojat emocionale që do të kontribuojnë në një mënyrë jetese më të shëndetshme. Është sikur ta këshillosh dikë që ka falimentuar “të fitoj më shumë para” ose t’i thuash dikujt që është në depresion të “të jetë i lumtur” ose “të dilni nga ajo”. Po të ishte aq e lehtë, te gjithe do ta benin.

Karbohidratet ju bejne të trashë .

Humb Peshe:Fillo ketu

Njerëzit kanë konsumuar karbohidrate për një kohë të gjatë. Reduktimi i karbohidrateve -sidomos i sheqerit-do t’ju ndihmojë të humbni peshë, por ju keni nevojë për karbohidrate të shëndetshme në dietën tuaj, kryesisht nga perimet dhe dritherat. Dmth: me pak bukë dhe makarona dhe më shumë fasule dhe perime të pasura me ujë.

Yndyrat jane të keqija.

Humb Peshe:Fillo ketu

Yndyrnat kane marrë një reputacion të keq për dekada të tëra. Në të vërtetë, për aq kohë sa ju nuk e teproni, yndyra nuk do t’ju bëjëne të trashë. Kjo lëndë ushqyese thelbësore e bën ushqimin me shije më të mirë dhe nevojitet që trupi juaj të funksionojë në mënyrë efektive. Por ashtu si ka karbohidrete të mira dhe të këqija, ka edhe yndyra të mira dhe të këqija. Gjysmë  avokado është shumë me ndryshe vaji dhe perimet e rafinuara.

Ushqimi i mëngjesit është i nevojshëm për të humbur peshë.

Humb Peshe:Fillo ketu

Shanset janë që ju të jeni të uritur kur zgjoheni. Ka qenë afër 10 orë që nga vakt juaj i fundit, kështu që shkoni hani! Një sasi e vogël e proteinave në mëngjes do t’ju ndihmojë të mbani gjatë gjithë ditës. Nëse jeni një nga ata njerëz pa shumë oreks kur ngriheni, nuk është shumë e rëndësishme, por përgatituni për të ngrënë diçka të shëndetshme më vonë.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *