8 pozicionet më të dobishme të jogas

Bërja çdo ditë e këtyre pozicioneve të jogas ka një sërë përfitimesh dhe eleminon dhimbjet e shpinës. Nëse gjatë ushtrimit të saj ndjeni dhimbje bëni mirë që t’i ndërprisni ushtrimet. Por nëse mund t’i bëni pa problem atëherë trupi juaj do t’iu falenderojë.

Ja 8 pozicionet më të dobishme të jogas:

1-Tërheqje në Shpinë, ndihmon në elemininim e nervit shiatik dhe dhimbjet e fundshpinës.

Është e thjeshtë për t’u bërë, shtrihuni dhe tërhqini këmbën, njëherë të djathtën dhe njëherë të majtën.jogajoga1

2-Pozicioni i maces, edhe nga emri kuptohet çfarë pozicioni është. Sjell forcim të muskujve të krahës dhe çlodhje të shtyllës kurrizore.

jogajoga2

 

3-Pozicioni i sfinksit, edhe ky është një pozicion i thjeshtë, mjafton të shtriheni barkas dhe të ngrini lart pjesën e gjoksit. Forcon dhe çlodh shpatullat, fundshpinën dhe qafën.

jogajoga3

4-Pozicioni i karkalecit, shtrihuni barkas dhe ngrini gjoksin dhe këmbët. Çlodh shpinën dhe shtyllën kurrozore dhe forcon muskujt e barkut.

jogajoga4

5-Si hark, shtrihuni barkas dhe kapni këmbët me duar. Çlodh dhe forcon muskujt e kofshëve dhe çlodh shpinën.

jogajoga5

6-Shtrirje në ije, lufton nervin shiatik, artritin dhe çlodh shpinën. Mjafton të përkuleni nga secila ije disa herë me radhë.

jogajoga6

7-Pozicioni i pëllumbit, shtrini njërën këmbë ndërsa tjetrën mblidheni dhe uluni mbi të. Lufton shiatikun, çlodh muskujt e barkut dhe ijet.

jogajoga7

8-Këndi 90 gradë. Shtrihuni në kurriz me këmbët lart. Ndihmon në luftimin e pagjumësisë dhe çlodh shpinën dhe muskujt e barkut. Por nuk duhet të rrini për një kohë të gjatë kështu.

jogajoga8

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *