8 Ushtrime per Gjoksin

Sa me shume qe te keni llojllojshmeri te ushtrimeve aq me shume muskujt i veni ne pune.  Njeri nder ushtrimet me te mira per gjoks eshte bench apo ushtrimi #1.  Sa here ta ushtroni gjoksin bench duhet te jete ushtrimi i pare.  Ushtrimi per gjoks duhet te vijoj ne ket menyre:  Ushtrimi 1, 2 dhe 3, javen tjeter 1, 3 dhe 6, dhe javen tjeter 1, 4 dhe 7.  Dmth çdo jave ndryshoni ushtrimet por ushtrimi #1 eshte gjithhere ne perdorim.

.

1.  Bench  eshte ushtrimi me i preferuar ne fitness per gjyks.  Eshte nje ushtrim qe e zhvillon gjyksin vertet mire.  Shpinda gjinje rrine drejt me bench, asnjehere mos e lakoni shpinden kur ushtroni.  Duart i zgjatni deri sa te drejtohen krejt dhe po ashtu e bjeni posht deri te gjyksi.  Shumica e njerzve ngrisin peshe teper te rende dhe nuk e bejne kete ushtrim se si duhet.
ushtrimegjoks1

2. Flyes apo flutra, ket ushtrim mund ta beni edhe bench apo edhe ne bench 45 shkalle.  Duart lakoni pak te berryli dhe kur ti hapni duart mos e le peshen te shkoj ma posht se krahu se mund ta lendoni veten.  Kur i hapni duart dhe pesha arrine ne nivel me krahun ndaluni dhe ngriteni perpjete duke i bashkuar duart ne mes.  Eshte shume e rendesishme gjate gjithe ushtrimeve gjithmone duke ushtruar ta paramendoni muskulin duke ushtruar dhe duke u zhvilluar.

ushtrimegjoks2

3.  Shpinen mos e lakoni, zgjatni duart dhe sjelleni peshen deri te gjoksi.  Ky ushtrim eshte per pjesen e epert te gjoksit

ushtrimegjoks3

4.  Ky eshte si ushtrimi #dy po nje variant tjeter ne bench 45 shkalle.  Ky ushtrim eshte per pjesen e epert te gjoksit

ushtrimegjoks4

5.  I njejti ushtrim si ushtrimi #nje por nje variant tjeter.  Eshte e preferushme qe sa ma shume llojshmeri te keni ne ushtrime aq ma mire.  Ky ushtrim eshte per gjith gjoksin
ushtrimegjoks5

6.  Eshte nje ushtri i mire por edhe i keq se i qete krahut shum pune, shumica e bodybuilderave e lendojne krahun ne kete ushtrim duke ngritur peshe te rende.  Duke e ber kete ushtrim gjate gjithe kohes mendo se keni ndonje pare te hekurit ne mes te gjoksit dhe mundoheni ta shtypni kur i bini duart bashke.  Ky ushtrim eshte per pjesen e jashtme te gjoksit.

ushtrimegjoks6

7.  Shpinden paralel me bench, uleni peshen ngadale dhe ngriteni ne te njejten menyre. Ushtrim i mire per pjesen e poshtme te gjoksit

     ushtrimegjoks7

8.  Duhet te dini se si ta beni kete ushtrim.  Mund te perdoret edhe per gjoks por edhe per tricep.  Qe ta perdoreni per gjoks duhet pak qe trupin ta shtyni perpara / si kjo vije, ndersa nese doni te ushtroni tricep mbajeni trupin drejt

ushtrimegjoks8

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *