9 hapa për të ndërtuar muskujt te femrat

Këto 9 këshilla vijnë nga Georgia Simmons, e cila eshte njera nder ekspertet me te pelqyera ne boten e Fitnesit.

Qoni pesha

Shumë femra shmangin peshat sepse në përgjithësi kanë frikë nga to apo nuk janë të vetëdijshme se sa shumë mund të përfitojnë nga to. Por është e thjeshte, nëse ju nuk qoni pesha, nuk do të mund ta ndërtoni trupin ashtu sic dëshironi. Kjo ndodh sepse peshat promovojnë rritjen e një tipi të muskulit të quajtur “myogenic”. Ky lloj i muskulit rrit masën, dentisitetin e muskulit dhe i jep formën e duhur, e që do të mbetet në këtë formë dhe pasi të keni dal nga palestra.

Ushtroni kardio

Kardio ka një vend të rëndësishëm gjatë ushtrimeve sepse djegë kalori, të cilat ndihmojnë në krijimin e deficitit kalorik, e që ndalon shndërrimin e kalorive në yndyra trupore.
Po ashtu, ushtrimet kardio ndihmojnë në një shëndet të mirë të zemrës.
Por, duhet ditur se këto ushtrime nuk ndihmojnë në ndërtimin e muskujve, kjo sepse kardio është e njohur si ushtrime “neurogenic”. Kjo nënkupton se nuk promovon dentisitet muscular, dobësim apo mbushje të muskujve.

Tkurrja dhe tensioni

Bodibilderat më të famshëm në botë tregojnë se nuk janë bërë më të mirët në botë sepse kanë quar pasha të rënda, por duke qenë në gjendje të tkurrin muskujt e tyre dhe duke rritur kohën e tensionit në muskujt e tyre.
Kjo do të thotë se duke quar pasha nga një vend A në një vend B, jo domosdoshmërisht do të forcojë muskujt tuaj, zhvillojë dhe krijojë formën që ju doni. Qëllimi është që gjatë ushtrimeve të përqendorheni në shtrëngimin e muskujve, duke mbajtur tensionin në pikën e tkurrjes. Sa më shumë kohë që të kaloni duke tkurrur muskulin, aq më shumë ide të reja do të krijoni dhe kështu do të rritni muskujt tuaj.

Përsëritjet dhe seriat

Përsëritjet dhe seriat mund të jenë të vështira, po kështu është mënyra si ju të kontraktoni apo tkurrni muskujt tuaj. Ju mund të rrisni numrin e përsëritjeve dhe seriave nëse nuk lodheni. Seriat mund të jenë nga 3 seria deri në 9 apo 10. Këshila personale e Georgias është të bëni rreth 6-7 seria dhe 12 përsëritje.

Ushqimi dhe riparimi

Mos nënvlerësoni rëndësinë e të ushqyrit mirë kur vjen puna tek ndërtimi I muskujve. Nëse nuk jeni duke përdorur suplimente të duhura, do të ju duhet më shumë kohë të riparoheni dhe të ndërtoni muskujt.Të ushqyerit me aminoasdie të mirë është celësi gjatë she pas ushtrimeve. Kjo sepse amnioacidet janë komponime që bëjnë proteinat.

Lëvizjet e përbëra dhe izolimi

Lëvizjet e përbëra janë të vështira dhe kërkojnë fuqi të madhe, por kjo ndihmon në ndërtimin e muskujve të fortë dhe të fuqishëm. Ushtirmet si squats, deadlifts dhe clean and press janë lëvizje të përbëra.
Ndërsa, izolimi është një praktikë për izolimin e një grupi specific të muskujve. Mund të izoloni një pjesë të trupir, duke përdorur peshat e lira apo dhe mjetet e ndryshme të fitnesit. Është shumë me rëndësi të ushtronit të gjitha muskujt e asaj pjese të izoluar, në mënyrë që të shmagni zhvillimin e tepërt.

Mësoni suplimentet

Femrat po ashtu kanë frikë të eksperimentojnë me suplimente, mbase nga mungesa e informacioneve se cfarë produkte duhet femrat të përdorin.
Për shembull suplimentet e kreatinës nuk përdoren nga femrat, sepse besojnë se është një steroid apo që përfshinë hormone mashkullore. Kjo nuk është e vërtet. Kreatina ndihmon rritjen e muskujve dhe sjellë forcë.

Dieta

Dieta është kruciale në ndërtimin e muskujve. Ikni ushqimit të përpunuar, ushqehuni me ushqim të freskët, sepse kështu trupi juaj do të jetë më në formë. Dieta po ashtu është faktor edhe në humbjen e peshës dhe zvogëlimin e yndyrave në trup dhe kjo e fundit është shumë e rëndësishme për muskujt të fortë.
Proteinat si pula, peshku i bardhë, salmoni dhe mishi i lehtë se bashku me karbohidratet e pastërta, yndyrat esenciale, pemët e perimet janë ushqimet që më së shumti ju duhen.

Shtrirjet dhe zgjatjet

Ushtrimet me pesha mund të qojnë në shkurtimin e muskujve si tkurje e vazhdueshme. Një kohë të mirë femrat duhet kushtuar shtrirjeve dhe zgjatjeve të muskujve. Kjo ndihmon në zgjatjen dhe shtrirjen e tyre, duke ju dhënë një pamje më të mirë. Gjithashtu këto ndihmojnë në hollimin e belit.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *