A është gjë e mirë konsumimi i një avokado në ditë?

Nga cilësia e tij e butë deri tëk aftësia për të luftuar trashësinë në bel, ka shumë gjëra për të pëlqyer  avokadon. Por mund të jenë shumë gjëra të mira – si për shembull kur flasim për kalorit. Është shume e lehtë të konsumoni një avokado në mënyrë të shpejtë. Dhe përderisa një mollë apo banane numron një pemë të vetme, avokado nuk është vetëm një pemë e vetme. Pa marrë parasysh që është e mirë për ju sepse përmban yndyrëra të pa ngopura, që konsiderohen si çelës magjik në luftën kundër trashjes së belit dhe sëmundjeve të zemrës, yndyrërat janë yndyrëra dhe pse janë të llojit të mirë.

Për një dijetë që përmban 2000 kalori, marrja ditore e yndyrërave, është diku rreth 65 gramë. Një avokado qe peshon diku rreth 150 gramë përmban 23 gram yndyëra – që i bie të jetë përafërsisht 1/3 e yndyrërave që merrni gjatë ditës – dhe diku rreth 250 kalori. Si krahasim, një mollë e madhësisë së mesme përmban vetëm 100 kalori dhe nuk ka yndyrëra. Një avokado që servohet nuk është e tëra si pemë, por 1/5 e saj, që është diku rreth 30 gramë. Në copë i bie diku rreth 2 apo 3.

Tani, nëse jeni mësuar për ti shtuar sallatës një avokado të tërë, dhe kjo gjë konsiderohet e mirë përderisa ju e përshtatni dijetën tuaj për të llogaritur në kalori shtesë dhe t’a përdorni për të  zëvendësuar karbohidratet me cilësi të dobët ose ushqimet e pasura me yndyrëra të ngopura. Ju sygjerojmë mos t’i konsumoni kiflet e forta të vogla në sallatë dhe me avokado, ose të zëvendësoni djathin në sendviqin më mish qurre dhe me avokado. Duke i shtuar gjysme avokado në ditë sendviqit, do të jetë më i mirë për servim. Po ju a konsumoni avokado?! Nëse po na shkruani në rubrikën e komenteve.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *