Leonard Nikaci

Mëngjesi, racioni më i rëndësishëm i ushqimit

Mëngjesi është vakti më i rëndësishëm i ditës. Pas gjumit te nates, mëngjesi është mjeti i përsosur për të filluar metabolizmin dhe sigurimin e energjisë për vijueshmerine e dites. Duke qene vakti i parë pas zgjimit, ai duhet të na japi energji të mjaftueshme për të gjithe ditën si dhe te gjitha sfidat që na …

Mëngjesi, racioni më i rëndësishëm i ushqimit Read More »

6 vitamina dhe minerale për të gjithë ata që ushtrojnë fitnes

Karbohidratet dhe proteinat janë burim esencial energjie dhe blloqe muskuj ndërtues për çdo atlet. Por mikronutrientet – vitamina dhe mineralet që i shini të listuara në sasi të vogël në shumicën e etiketave të ushqimeve – janë gjithashtu tejet të rëndësishme për performancë sportive – duke mos përmendur të gjitha gjërat e rëndësishme që ato …

6 vitamina dhe minerale për të gjithë ata që ushtrojnë fitnes Read More »

5 minuta ushtrime të barkut, belit dhe forcimit e kurrizit

Në këtë artikull ju kemi bashkangjitur nje video, ku do të mund të përcjellni ushtrimet që duhet të kryhen për 5 minuta në mënyrë që gradualisht të formësoni belin tuaj. Numri i kalorive që shkrini: 21 deri 33 Kohëzgjatja: 5 minuta Vështirësia e ushtrimeve (nga 1-5): 3 Pajisjet: Nuk nevojitet ndonjë pajisje e posaçme Lloji …

5 minuta ushtrime të barkut, belit dhe forcimit e kurrizit Read More »

10 lëvizje të yogas që duhet t’i bëni tani

1. Mountain (Tadasana) Qëllimi: thjeshtë por efektivë, pozita mountain ndërton një themel të fortë për të gjitha pozitat tjera. Ajo forcon dhe kthen fleksibilitetin për këmbët tuaja, përmirëson qëndrimin tuaj, dhe forcon kofshët tuaja. Direktivat: Qëndroni me gishtërinjtë tuaj të mëdhenj dhe këmbët pak larg. Balanconi peshën në mënyrë të barabartë në këmbët tuaja dhe …

10 lëvizje të yogas që duhet t’i bëni tani Read More »

1 mënyrë e përkryer për të të formësuar vithet

Thuajse të gjithë njerëzit janë të frustruar dhe bezdisur nga pesha e tepërt në disa pjesë të caktuara të trupit, e veçanërisht në brendësi të kofshëve. Mirëpo, zgjidhjet për këtë problem janë dietat dhe ushtrimet, e për ta filluar këtë stil të jetës, duhet të gjeni një mënyrë për t’i dalë ballë të gjitha vështirësive …

1 mënyrë e përkryer për të të formësuar vithet Read More »

7 fshehtësi për muskuj të “vizatuar”

1. Mos hani karbohidrate që treten shpejt Karbohidratet e shpejta nxisin insulinën, e cila ndal djegien e dhjamit dhe nxit mbajtjen e dhjamit sidomos në bark. Karbohidratet që duhet ti anashkaloni janë buka e bardhë, patatet e bardha, pijet me gaz, pijet sportive dhe sheqeri. Në vend të tyre, zgjidhni fara gruri, bukë thekër ose …

7 fshehtësi për muskuj të “vizatuar” Read More »

4 ushtrime psiqike për të përballuar një vrapim të vështirë

Ndonjëherë një vrapim i vështirë është i papritur, herëve të tjera lufta fillon ende pa i lidhur këpucët. Shputa të rënda, këmbë të tendosura, një mendje plot: të gjitha këto gjëra janë të mjaftueshme që të bëjnë çdo vrapues të ndihet sikur është i gatshëm ta hedh peshqirin përpara se një stërvitje të mbarojë. Sigurisht, …

4 ushtrime psiqike për të përballuar një vrapim të vështirë Read More »

6 ushtrime për një trup tërheqës

Filloni me një plank të lartë me këmbë pak më të hapura dhe pesha në secilën dorë. Mbani abdomenin e shtrënguar dhe ngriheni drejt bustit tuaj duke e mbajtur bërrylin afër gjoksit. Tani, drejtojeni krahun e majtë, duke e sjellë peshën afër gluteusit të majtë. Uleni peshën në pikën fillestare dhe pastaj përsëriteni të njëjtin …

6 ushtrime për një trup tërheqës Read More »

4 teknika që ju ndihmojnë për të vrapuar më gjatë

Keni pyetur ndonjëherë pse në disa ditë ndiheni sikur mund të vraponi pa fund kurse disa të tjera keni zero kondicion? Sigurisht, sasia e gjumit që keni pasur gjatë natës së mëparshme, nivelet e stresit dhe dieta luajnë rol në nivelin e performancës gjatë vrapimeve, por mënyra se si e rregulloni frymëmarrjen tuaj gjatë sesioneve …

4 teknika që ju ndihmojnë për të vrapuar më gjatë Read More »