Inspiration

10 lëvizje të yogas që duhet t’i bëni tani

1. Mountain (Tadasana) Qëllimi: thjeshtë por efektivë, pozita mountain ndërton një themel të fortë për të gjitha pozitat tjera. Ajo forcon dhe kthen fleksibilitetin për këmbët tuaja, përmirëson qëndrimin tuaj, dhe forcon kofshët tuaja. Direktivat: Qëndroni me gishtërinjtë tuaj të mëdhenj dhe këmbët pak larg. Balanconi peshën në mënyrë të barabartë në këmbët tuaja dhe …

10 lëvizje të yogas që duhet t’i bëni tani Read More »

4 ushtrime psiqike për të përballuar një vrapim të vështirë

Ndonjëherë një vrapim i vështirë është i papritur, herëve të tjera lufta fillon ende pa i lidhur këpucët. Shputa të rënda, këmbë të tendosura, një mendje plot: të gjitha këto gjëra janë të mjaftueshme që të bëjnë çdo vrapues të ndihet sikur është i gatshëm ta hedh peshqirin përpara se një stërvitje të mbarojë. Sigurisht, …

4 ushtrime psiqike për të përballuar një vrapim të vështirë Read More »

Disa mite që ju pengojnë të arrini të keni bark të rrafshët

Asnjë lloj i muskujve nuk ka më shumë mite apo dedikime sesa muskujt e barkut. Ndoshta sepse zbulimi i tyre duket mbinjerëzor. Ose ndoshta ata kanë fuqi magjike mbi gjininë e kundërt. Cilado që të jetë arsyeja, shumë prej të ashtuquajturës dituri për këta muskujt është gabim-dhe mund të ta vështirësojë procesin e formimit të …

Disa mite që ju pengojnë të arrini të keni bark të rrafshët Read More »

Disa mënyra si të vraponi kur i ndjeni nyjet e këmbëve

Vrapimi i alternuar me stërvitjet me aktivitet me ndikim të ulët apo zero kardio sikurse ai eliptik, çiklizmi, noti, vallëzimi, edhe më shumë do ju lejon juve të ruani fitnesin, të pakësojnë ndikimin e përgjithshëm në nyjat e juaja dhe për me tepër të përmirësojnë jetën e juaj si vrapues. Për shembull, ju mund të …

Disa mënyra si të vraponi kur i ndjeni nyjet e këmbëve Read More »

5 mënyra për të rritur bicepsët

Armë, piton, gypa, armë të shkatërrimit në masë. Ka plot nofka për bicepsët tuaj – dhe plot mënyra për ti ushtruar po ashtu. Kështu, nëse strategjia juaj e vetme është të bëni tri sete me nga 10 përsëritje të pozitës classic curl, jeni duke humbur shumë. Pesë teknikat e ardhshme, të aprovuara nga ekspertët do …

5 mënyra për të rritur bicepsët Read More »

11 gjëra që ngritja e peshave ju ndërron mënyrën e të jetuarit

Duke e filluar një program të rregullt për ngritje të peshave, ju do të korrni përfitime të panumërta shëndetësore si reduktimi i yndyrës së trupit, zvogëlimi i rrezikut për sëmundje të zemrës dhe ulja e tensionit të gjakut dhe niveleve të kolesterolit. Plus, ajo që shumë njerëz nuk e kuptojnë lidhur me ngritjen e peshave …

11 gjëra që ngritja e peshave ju ndërron mënyrën e të jetuarit Read More »

7 sekrete për humbje peshe që shumë pak persona kanë dëgjuar për to

Kur është puna në humbjen e peshës, formula është e thjeshtë: dietë dhe ushtrime. Megjithatë, ngrënia më pak dhe stërvitja më shumë nuk do të thotë humbje peshe. Pesha nuk ju tregon kompozicionin e trupit tuaj, as vendet e fshehura të yndyrës, që i bën njerëzit ti fitojnë kilogramët përsëri pasi t’i kenë humbur ato. …

7 sekrete për humbje peshe që shumë pak persona kanë dëgjuar për to Read More »

Një lëvizje që ju premton bark të rrafshët për një kohë të shkurtër

Në qoftë se deri tani nuk keni pasur sukses duke provuar lloje të ndryshme të ushtrimeve si edhe dieta të cilën ia keni përshtatur zonave kritike, mbase është koha e duhur që të merrni guximin dhe të provoni diçka më ndryshe. Këtë herë po ju sjellin teknikën më të re me të cilën janë ndarë …

Një lëvizje që ju premton bark të rrafshët për një kohë të shkurtër Read More »

5 arsye për të shtrënguar kockat

Joga është një ushtrim i përkryer për të ndërtuar kocka të forta dhe për t’ju mbajtur fit. Ushtrimet që përfshihen në aktivitete si vrapi, jogging, basketbolli madje edhe kërcimi do t’i forcojnë kockat tuaja, por mund dhe të shkaktojnë dëmtime në sistemin tuaj muskular. Nëse ushtrohet siç duhet, joga do ta barazpeshojë sistemin tuaj muskular …

5 arsye për të shtrënguar kockat Read More »

Disa shprehi që peshëngritësit i bëjnë për ditë

Pasi keni kaluar kohë në botën e peshave, filloni të krijoni zakone dhe qëllime ditore në vend se të fokusoheni në një qëllim afatgjatë. Peshëngritësit me përvojë i mbajnë qëllimet afatgjate por janë mjaftueshëm të arsyeshëm të kuptojnë se krijimi i zakoneve ditore krijon sukses afatgjatë. Nuk mund të ndërtoni muskuj, të hiqni dhjamë ose …

Disa shprehi që peshëngritësit i bëjnë për ditë Read More »