Këshilla

Shprehit e natës që e shkatërrojnë gjumin tuaj

  Gjumi është shumë i rëndësishëm në jetën e njeriut. Nga gjumi varen shumë gjera përfshir këtu disponimin, memorjen dhe shëndetin në përgjithësi, prandaj është shumë e rëndësishmë të bëjmë gjumë të mire. Shumica e përsonave kanë disa shprehi të këqija që e dëmtojnë gjumin e tyre. Keto janë disa nga shprehit që e dëmtojnë …

Shprehit e natës që e shkatërrojnë gjumin tuaj Read More »

16 ushtrimet që mund ti bëni me topuz (VIDEO Këshillë)

Çfarë vlere ofrojnë ushtrimet me topuz në fizikun tonë? Me siguri e keni parë një topuz në të kaluarën, me shumë gjasa në televizion, e keni parë edhe në palestër por nuk jeni të sigurt se si ta përdorni këtë vegël. Për këtë na ndihmon Grant Weeditz me profesion arkitekt i trupit tek ‘Anatomy 1220’ …

16 ushtrimet që mund ti bëni me topuz (VIDEO Këshillë) Read More »

Sa është e nevojshme zgjatja e muskujve?

Disa individë kanë nevojë të bëjnë ushtrime për zgjatje (fleksibilitet) më shumë se të tjerët. Preferohet që pos individëve të cilët kanë shkallë të lëvizshmërisë së lartë, të gjithë të tjerët të bëjnë së paku 10 minuta zgjatje të formave të ndryshme para çdo aktiviteti eksploziv siç janë kërcimet apo sprinti. Pavarësisht nivelit të fitnesit …

Sa është e nevojshme zgjatja e muskujve? Read More »

Pezmatimi muskulor apo ndezja e muskujve!

Shfaqja e dhimbjes muskulore është fenomen i zakonshëm pas stërvitjeve dhe në shumicën e rasteve kjo do të thotë që muskujt tonë po bëhen më të fortë. Secili program stërvitor në të cilin angazhohemi është mjaft sfidues, duke filluar prej përshtatjes së orarit për të ushtruar, caktimit të qëllimeve, rutinës së ushqyeshmërisë etj. Nëse të …

Pezmatimi muskulor apo ndezja e muskujve! Read More »

Ushtrimet që jua krijojnë vijën V, të cilës asnjë femër s’mund t’i rezistoj!

Një prerje V në muskujt e poshtëm abdominal është shenja kryesore e dedikimit të vërtetë ndaj pamjes fizike, si për meshkujt ashtu edhe për femrat. Kjo tregon se i qëndroni besnik programit të ushtrimeve dhe stilit të jetës. Është e vërtetë se muskujt e barkut krijohen në kuzhinë, por krijimi i prerjes seksi “V” merr …

Ushtrimet që jua krijojnë vijën V, të cilës asnjë femër s’mund t’i rezistoj! Read More »

Mos i bëni këto gabime në palestër!

Një sesion 30-minutësh i ushtrimeve aerobike çdo ditë është i mahnitshëm për shëndet të mirë. Kjo pasi që zvogëlohet rreziku i diabetit, obezitetit, si dhe forcohet sistemi kardiovaskular i trupit. Mirëpo, pavarësisht kësaj, shumë njerëz ende janë të paaftë t’i gëzojnë të mirat e ushtrimeve fizike, edhe para se të heqin dorë nga palestra. Mund …

Mos i bëni këto gabime në palestër! Read More »