Motivim

Pse “shtoni” peshë kur ushtroni?

Nuk e humbisni asnjë seancë në palestër duke vrapuar në treadmill, ushtrime me pesha, biçikletë, por prapë peshorja nuk tregon shenja dobësimi, përkundrazi jeni duke shtuar peshë. Ja 5 arsye pse mund të ndodh kjo: 1. A i keni reduktuar kaloritë? Për të humbur peshë, duhet të djegim më shumë kalori sesa konsumojmë. Është e pamundur …

Pse “shtoni” peshë kur ushtroni? Read More »

Cili është efekti i vrapimit në mëngjes?

Nëse jeni një prej tyre që vrapojnë në mëngjes në natyrë para se të hanë mëngjesin, ju jeni më tepër të prirë që të përjetoni “lumturinë” e vrapimit. Teoria zhvillohet rreth një hormoni të quajtur leptin. Leptina është e lidhur me ndjenjat e ngopjes, është hormon që shtohet pasiqë të hani duke ndihmuar që të …

Cili është efekti i vrapimit në mëngjes? Read More »

5 Ushtrimet e gjoksit për të rritur masën trupore!

Mësoni se si fillestarët mund të kenë një gjoks të zhvilluar mirë! Ky udhërrëfyes diskuton për gjoksin, funksionet e tij, dhe ushtrimet e rekomanduara. Provoni këto 5 programe për ushtrimet e gjoksit! A ju përngjan gjoksi juaj në parket në vend së të ju duket gjoksi si një vargmale me muskuj ashtu që gjethmonë keni …

5 Ushtrimet e gjoksit për të rritur masën trupore! Read More »

7 mënyra për të djegur yndyrat!

Për të realizuar dëshirën të keni muskuj të fort, ushqimi i shëndetshëm dhe treningu intenziv janë armët mët ë forta për të arritur këtë. Ju nuk mund të largoni yndrat trupore, pa ushtruar shumë në palestër. Sidoqoftë, një trening i mirë organizuar për djegie të yndyrave mund të rrisë efektin e ushtrimeve, duke ju dhënë …

7 mënyra për të djegur yndyrat! Read More »

7 fshehtësi për muskuj të “vizatuar”

1. Mos hani karbohidrate që treten shpejt Karbohidratet e shpejta nxisin insulinën, e cila ndal djegien e dhjamit dhe nxit mbajtjen e dhjamit sidomos në bark. Karbohidratet që duhet ti anashkaloni janë buka e bardhë, patatet e bardha, pijet me gaz, pijet sportive dhe sheqeri. Në vend të tyre, zgjidhni fara gruri, bukë thekër ose …

7 fshehtësi për muskuj të “vizatuar” Read More »

4 ushtrime psiqike për të përballuar një vrapim të vështirë

Ndonjëherë një vrapim i vështirë është i papritur, herëve të tjera lufta fillon ende pa i lidhur këpucët. Shputa të rënda, këmbë të tendosura, një mendje plot: të gjitha këto gjëra janë të mjaftueshme që të bëjnë çdo vrapues të ndihet sikur është i gatshëm ta hedh peshqirin përpara se një stërvitje të mbarojë. Sigurisht, …

4 ushtrime psiqike për të përballuar një vrapim të vështirë Read More »

Disa mite që ju pengojnë të arrini të keni bark të rrafshët

Asnjë lloj i muskujve nuk ka më shumë mite apo dedikime sesa muskujt e barkut. Ndoshta sepse zbulimi i tyre duket mbinjerëzor. Ose ndoshta ata kanë fuqi magjike mbi gjininë e kundërt. Cilado që të jetë arsyeja, shumë prej të ashtuquajturës dituri për këta muskujt është gabim-dhe mund të ta vështirësojë procesin e formimit të …

Disa mite që ju pengojnë të arrini të keni bark të rrafshët Read More »

Formo muskuj për kohë më të shkurtër

Në muajin e parë të vitit, ju mund të keni shumë dëshira për të realizuar. Dhe njëra ndër to mund të jetë për të pasur një formë më të mirë trupore, kjo nuk do të thotë domosdoshmërish për të kaluar më shumë kohë në palestër. Nëse jeni i nxënë dhe i stresuar dhe keni nevojë …

Formo muskuj për kohë më të shkurtër Read More »

5 mënyra për të rritur bicepsët

Armë, piton, gypa, armë të shkatërrimit në masë. Ka plot nofka për bicepsët tuaj – dhe plot mënyra për ti ushtruar po ashtu. Kështu, nëse strategjia juaj e vetme është të bëni tri sete me nga 10 përsëritje të pozitës classic curl, jeni duke humbur shumë. Pesë teknikat e ardhshme, të aprovuara nga ekspertët do …

5 mënyra për të rritur bicepsët Read More »