Nutricione

Pse “shtoni” peshë kur ushtroni?

Nuk e humbisni asnjë seancë në palestër duke vrapuar në treadmill, ushtrime me pesha, biçikletë, por prapë peshorja nuk tregon shenja dobësimi, përkundrazi jeni duke shtuar peshë. Ja 5 arsye pse mund të ndodh kjo: 1. A i keni reduktuar kaloritë? Për të humbur peshë, duhet të djegim më shumë kalori sesa konsumojmë. Është e pamundur …

Pse “shtoni” peshë kur ushtroni? Read More »

7 mënyra për të djegur yndyrat!

Për të realizuar dëshirën të keni muskuj të fort, ushqimi i shëndetshëm dhe treningu intenziv janë armët mët ë forta për të arritur këtë. Ju nuk mund të largoni yndrat trupore, pa ushtruar shumë në palestër. Sidoqoftë, një trening i mirë organizuar për djegie të yndyrave mund të rrisë efektin e ushtrimeve, duke ju dhënë …

7 mënyra për të djegur yndyrat! Read More »

5 ushqimet më të mira për ndërtimin e muskujve!

Sigurohuni që këto ushqime të jenë pjesë e menys tuaj javore, nëse dëshironi të keni muskujt të fortë. Ka qindra ushqime të ndryshme që ndihmojnë ndërtimin e muskujve. Por cfarë nëse do të duhej të zgjidhni vetëm 5 ushqimi? Në këtë rast do të duhej të zgjidhni ushqimet që do t’ju ofrojnë të gjitha vlerat …

5 ushqimet më të mira për ndërtimin e muskujve! Read More »

Mëngjesi, racioni më i rëndësishëm i ushqimit

Mëngjesi është vakti më i rëndësishëm i ditës. Pas gjumit te nates, mëngjesi është mjeti i përsosur për të filluar metabolizmin dhe sigurimin e energjisë për vijueshmerine e dites. Duke qene vakti i parë pas zgjimit, ai duhet të na japi energji të mjaftueshme për të gjithe ditën si dhe te gjitha sfidat që na …

Mëngjesi, racioni më i rëndësishëm i ushqimit Read More »

6 vitamina dhe minerale për të gjithë ata që ushtrojnë fitnes

Karbohidratet dhe proteinat janë burim esencial energjie dhe blloqe muskuj ndërtues për çdo atlet. Por mikronutrientet – vitamina dhe mineralet që i shini të listuara në sasi të vogël në shumicën e etiketave të ushqimeve – janë gjithashtu tejet të rëndësishme për performancë sportive – duke mos përmendur të gjitha gjërat e rëndësishme që ato …

6 vitamina dhe minerale për të gjithë ata që ushtrojnë fitnes Read More »