Strength

Disa shprehi që peshëngritësit i bëjnë për ditë

Pasi keni kaluar kohë në botën e peshave, filloni të krijoni zakone dhe qëllime ditore në vend se të fokusoheni në një qëllim afatgjatë. Peshëngritësit me përvojë i mbajnë qëllimet afatgjate por janë mjaftueshëm të arsyeshëm të kuptojnë se krijimi i zakoneve ditore krijon sukses afatgjatë. Nuk mund të ndërtoni muskuj, të hiqni dhjamë ose …

Disa shprehi që peshëngritësit i bëjnë për ditë Read More »

Bëni pompa për të rritur rezistencën

Sfide pompash për të rritur rezistencën! Nëse mundeni sadopak ti bëni këto ushtrime midis gjithë ushtrimeve tuaja të fitness-it, atëherë ka ardhur koha t’i mësoni dhe kryeni ato sa më parë. Keto ushtrime, jo vëtëm do të rrisin ndjeshëm imunitetin tuaj, por mbi të gjitha, ju formon dhe strukturon totalisht pjesën e sipërme të trupi …

Bëni pompa për të rritur rezistencën Read More »

5 Ushtrime për një gjoks të fuqishëm(Me Animim)

1.Pjesa e sipërme e gjoksit Incline Barbell Bench Press: 3 Seri, 4 -6 përsëritje Incline Dumbbell Bench Press: 3 Seri, 8 përsëritje   Incline Dumbbell Files: 3 seri, 8-12 Përsëritje Pompsa: 3 seri, 12 përsëritje 2.Pjesa e mesme e gjoksit Flat Barbell Bench Press: 3 seri, 4-6 përsëritje Flat Dumbbell Bench Press: 3 seri, 8 …

5 Ushtrime për një gjoks të fuqishëm(Me Animim) Read More »

Glutamini për më shumë forcë

Në përgjithsi Glutamini është amino-acid jo esencial i cili sintetizohet ,deponohet dhe lirohet në indet e muskujve ku dhe ndodhet në përqindje të lartë.Glutamini si amino-acid më dominues në trupin e njeriut merr pjesë në rregullimin e një numri procesesh metabolike të rëndesishme për mbarëvajtjen e aktivitetit fizik . Roli metabolik : Glutamini në organizmin …

Glutamini për më shumë forcë Read More »

5 ushtrimet më të mira për muskujt e shpindës

Siç e dini shpinda përbën një pjesë të madhë të muskulaturës trupore prandaj të ushtruarit e shpindës sjellë një mori benefitesh. Së pari, ju do të keni qëndrim të drejtë, pa u kërrysur, do të mënjanoni të qëndruarit keq të kurrizit, si dhe një shpindë e fortë ndihmon që ju të përformoni më mirë ushtrimet …

5 ushtrimet më të mira për muskujt e shpindës Read More »

5 ushtrimet më të mira për triceps

1. Ushtrimi me shufër të dredhuar Shtrijuni në bankë ose dysheme. Merrni shufrën, vendoseni prapa kokës, dhe me duar ngriteni deri sa duart të ju drejtohen. Përsëriteni kështu këtë ushtrim për 10 herë. Bëni 3 seri. Në secilën seri rrisni peshat. Nëse jeni fillestar, rekomandohet që serinë e parë ta bëni me shufër pa pesha. …

5 ushtrimet më të mira për triceps Read More »

4 mënyrat se si t’i zhvilloni mirë muskujt e qafës

Është ende pranvera e hershme, dhe kjo nënkupton se ende veshemi me tesha të trasha. Por secili duhet të duket më I madh se që është në realitet, dhe një mënyrë e mirë për ty “fryer” më trupin që keni është të zhvilloni muskuj të qafës mirë, sidomos kur është jashtë ftohtë. Më poshtë I …

4 mënyrat se si t’i zhvilloni mirë muskujt e qafës Read More »

Benefitet e Yoga-s

Në botën e fitnesit këto fakte janë të rëndësishme. Shume kohë me shumë pak rezultat mund të jetë jo inkurajuese, rutinë monotone javë pas jave dhe mund të ju shpie deri tek ngecja. Yoga mund të ju ndihmojë të ndryshoni kapacitetin mental dhe fizik, përderisa përgatisni trupin dhe mendjen për një shëndet afatgjatë. Yoga është …

Benefitet e Yoga-s Read More »

3 Ushtrime të barkut që çdo njëri duhet të dijë për to

A keni menduar ndonjëherë një bark të formësuar mirë dhe me formë kockash? Sinqerisht është një gjë e thjeshtë për të pasur bark të zhvilluar bukur. Varësisht sa keni yndyrë dhe dhjam në trup – mund të ju marr pak kohë. Por koha do të kaloj shpejtë, dhe përse mos të provoni? Nëse arrini të …

3 Ushtrime të barkut që çdo njëri duhet të dijë për to Read More »

5 ushtrimet për biceps të zhvilluar mirë

Ajo se çfarë njerëzit mendojnë se janë muskujt biceps, është plotësisht e ndryshme me ate se çfarë mendojnë ata. Në të vërtetë, muskujt biceps përbëjnë 1/3 e krahut – pjesa tjetër janë tricepsi dhe deltoid(shpatulla) përbëjnë 2/3 si dhe përfshijnë: 3 muskuj: muskujt e dores së poshtme. Nëse dëshironi krahë mirë të zhvilluar, është e …

5 ushtrimet për biceps të zhvilluar mirë Read More »