Suplementet

Top 8 ushqimet që ndikojnë mentalisht në fitnes

Nëse po kërkoni për përkrahje mentale në palestër, më poshtë gjeni 8 llojet e ushqimeve kyçe për një bodibilder! A ju ka ndodhur ndonjëherë të shkoni në palestër dhe hamendeni se çfarë të ushtroni? Nëse po, është koha për të përforcuar dijetën më një grumbull të ushqimeve që janë të dëshmuara që kanë ndikim mental …

Top 8 ushqimet që ndikojnë mentalisht në fitnes Read More »

6 vitamina dhe minerale për të gjithë ata që ushtrojnë fitnes

Karbohidratet dhe proteinat janë burim esencial energjie dhe blloqe muskuj ndërtues për çdo atlet. Por mikronutrientet – vitamina dhe mineralet që i shini të listuara në sasi të vogël në shumicën e etiketave të ushqimeve – janë gjithashtu tejet të rëndësishme për performancë sportive – duke mos përmendur të gjitha gjërat e rëndësishme që ato …

6 vitamina dhe minerale për të gjithë ata që ushtrojnë fitnes Read More »

Glutamini për më shumë forcë

Në përgjithsi Glutamini është amino-acid jo esencial i cili sintetizohet ,deponohet dhe lirohet në indet e muskujve ku dhe ndodhet në përqindje të lartë.Glutamini si amino-acid më dominues në trupin e njeriut merr pjesë në rregullimin e një numri procesesh metabolike të rëndesishme për mbarëvajtjen e aktivitetit fizik . Roli metabolik : Glutamini në organizmin …

Glutamini për më shumë forcë Read More »

10 arsye përse duhet të hani portokall!

Portokallin mund ta bleni gjatë tërë vitin në dyqanin e pemëve. Portokalli nuk është vetëm i njohur për copat e shijshme të ëmbla që ka brenda, që ka natyrë të lëngshme, si dhe një shije të ëmbël, por ai njihet edhe për përmbajtje të lartë të vitaminës C. Gjithashtu portokalli njihet si mollë e artë, …

10 arsye përse duhet të hani portokall! Read More »

5 Benefite shëndetësore të Mollës

Si mund të përfitoni nga benefitet e mollës për të humbur peshë dhe të tjerat benefite. Një gjë e mirë për mollat, është se ato gjenden tek ne gjatë tërë vitit. Kudo që shkoni nëpër Kosove, keni pemë të mbjellura, që rriten mollat. Ato mund t’i gjeni edhe në treg të pemëve dhe perimeve, në …

5 Benefite shëndetësore të Mollës Read More »

5 benefite shëndetësore të Zinkut

5 benefite shëndetësore të Zinkut Zinku është një element i rëndësishëm që ndihmon në funksionimin e trupit në disa aspekte dhe në mirëmbajtjen e shëndetshme të trupit. Gjendet në mënyrë natyrale në ushqim por edhe shtohet si shtojcë në disa ushqime tjera. Ushqimet që përmbajnë zink në sasi të mëdha janë bifteku, mishi i qengjit, …

5 benefite shëndetësore të Zinkut Read More »

Top 5 të mirat nga marrja e Magnezit

Magnezi është një mineral I rëndësishëm për të qenë I shëndetshëm dhe nevojitet në organizëm për kryerjen e më se 300 reaksioneve biokimike në trup. Shumë të mira shëndetësore që sjellë marrja e magnezit përfshijnë transmisionin e impulseve nervore dhe formimin e eshtrave të shëndosha dhe dhëmbëve. Specialistët e shëndetit kanë theksuar rëndësinë e përfshirjes …

Top 5 të mirat nga marrja e Magnezit Read More »

Vitamina D: Jetike për shëndetin tuaj

Vitaminat si C dhe E vazhdojnë të jenë të përkdhelura nga shumë dashamirë të suplementëve. Por ato vitamina të njohura po kërkohet që me to të merren edhe nga vitamina e harruar D, që kohëve të fundit po merr vëmendjen që është dashur ta ketë. Besojmë se jeni të njohur me rolin e vitaminës D …

Vitamina D: Jetike për shëndetin tuaj Read More »