Uncategorized

Disa gjëra që ju ndodhin nëse bëni ushtrime të ngjajshme çdo ditë

Nëse je në grupin e njerëzve dembelë, do ta kesh të vështirë të ndryshosh rutinën çdo mëngjes, edhe kur ndeshesh me presionin e disa kileve të shtuara. Madje, mund të jetë mrekulli të ngrihesh nga krevati me zilen e parë apo jo? Po dhe jo. Sepse, ndërsa ndryshimet janë të vështira kur rutina të duket …

Disa gjëra që ju ndodhin nëse bëni ushtrime të ngjajshme çdo ditë Read More »

4 ushtrime të përkryera për këmbët dhe vithet

Këmbët dhe vithet janë pjesët më të shpeshta të trupit të cilat femrat dëshirojnë t’i bëjnë më të forta. Përmbajuni disiplinës dhe punës, sepse ato janë shumë të rëndësishme për këmbë dhe vithe të forta. Pozita galuc Njëra ndër ushtrimet më të efektshme për këmbët dhe vithet janë ushtrimet në pozitën galuc. Ndoshta ju duken …

4 ushtrime të përkryera për këmbët dhe vithet Read More »

Ushtrime për këmbë të përkryera

Ushtrimi dhe zhvillimi i këmbëve është shumë i rëndësishëm për një që dëshiron të posedon një trup të kompletua prej atleti. Të gjithë jemi dëshmitarë të disa djelmoshave të rinj të cilët i zhvillojnë vetëm krahët dhe gjoksin, kurse i lënë këmbët pa stërvitje. Në raste të këtilla kemi të bëjmë me disproporcion të parametrave …

Ushtrime për këmbë të përkryera Read More »

10 ushqimet që përmbajnë më shumë proteina

Proteinat, karbohidratet dhe yndyrnat janë tre makronutrientët thelbësorë për shëndetin e organizmit tonë, për rritjen e funksionimin e duhur të trupit të njeriut. Proteinat, të cilat ndërtohen nga aminoacidet, ndihmojnë shtimin e peshës trupore dhe në uljen e kësaj të fundit nëse përdorni një dietë hipokalorike. Një teprim i sasisë së proteinave, nuk është e këshillueshme …

10 ushqimet që përmbajnë më shumë proteina Read More »

Receptë për lehonat – femrat në periudhën e post-lindjes: Sallatë me mish qurre

Sallata me mish qurre është e shkëlqyeshme, e pasur me proteina për të ngirë gjatë ditës. Kjo receptë nuk përmban yndyrëra, por mban shijen klasike që ju do t’a pëlqeni. Sallatat janë më shumë se të shëndetshme të mbushura me patate, kastraveca, dhe lakër. Sallata ime me qurrë, përbëhet nga mishi i qurrës i përzier …

Receptë për lehonat – femrat në periudhën e post-lindjes: Sallatë me mish qurre Read More »

Muskujt më të vështirë për t’u rritur.

Njerëzit vazhdojnë të bëjnë të njëjtat ushtrime, por nuk ndryshojnë asgjë. Kjo ndodh sepse e gjithë energjia e ushtrimeve është duke shkuar në nyje, ligamente e jo në muskuj. Fakti është se kur vjen puna tek skulpturimi i fizikut, aktiviteti i muskujve është më i rëndësishmi. Shumica e njerëzve trajtojnë treningun si detyra të shtëpisë, …

Muskujt më të vështirë për t’u rritur. Read More »