Me vetëm 15 minuta kërcime të konopit mund të djegin madje edhe 200 kalori. Ndërkaq numrin dhe ritmin e kërcimeve vetë e përcaktoni me ndryshimin e shpejtësisë së konopit.

Ngrohja

konopi1

Kërcimi me konop është ushtrim i shkëlqyeshëm për ngrohjen dhe përmirësimin apo mbajtjen e kondicionit. Për këtë qëllim, mjafton që çdo ditë të kërceni me konop dy deri në pesë minuta.

Muskujt dhe shpina

konopi2

Ushtrimin fillojeni në atë mënyrë që të shkelni konopin, ndërkaq skajet e tij mbajini në duar të tendosura. Pastaj bëjeni rrotullimin në anën e majtë dhe në anën e djathtë në mënyrë alternative. Në këtë mënyrë i shtrëngoni muskujt e shpinës dhe muskujt e shtatit.

Çerdhja e përparme

konopi3

Me njërën këmbë shkelni konopin, ndërsa skajet e tij mbajini në duar para vetes. Pastaj bëjeni një hap para, duke hapur duart anash, pas shpine. Kështu do të forconi pjesën e parë të kofshëve.

Prapanica

konopi4

Qëndroni vertikalisht dhe me duar të shtrira, mbajeni konopin para vetes. Pastaj merrni pozitë të ulur, kështu që duart akoma të jenë të shtrira përpara. Me kërdhokulla tërhiquni prapa, ndërkaq me trup përpara. Në këtë mënyrë do t’i bëni më të forta muskujt glutealë.

Kofshët

konopi5

Qëndroni vertikalisht me duart afër trupit. Bëjeni një hap të gjerë, ngrini duart mbi kokë dhe uluni galiç. Me këtë ushtrim i forconi muskujt e kofshëve

Muskujt e barkut

konopi6

Pozita fillestare e këtij ushtrimi është mënjanimi anash, ndërsa duart t’i mbani të shtrira lart, anash dhe mbajeni konopin. Pastaj bëjeni mënjanimin majtas dhe djathtas, në mënyrë alternative. Ky ushtrim është i dobishëm për forcimin e muskujve të barkut.

 

Artikuj të ngjashëm

Leave a comment

Vera po vjen

AJE GATI me
u transformu?

Kliko me poshtë dhe mëso si ta ndertosh dhe mirmbash një fizik
si të aktorve të hollivudit

FILLO trANSFORMIMIn tANI!!

Na ndiqni në rrjete sociale

Këshillat e fundit

Vera po vjen

AJE GATI me
u transformu?

Kliko me poshtë dhe mëso si ta ndertosh dhe mirmbash një fizik
si të aktorve të hollivudit

FILLO trANSFORMIMIn tANI!!